Real Madrid-spiller Martin Ødegaard og hans far Hans Erik Ødegaard (t.h.) på tribunen under en kamp mellom Strømsgodset og Lillestrøm på Marienlyst. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
Real Madrid-spiller Martin Ødegaard og hans far Hans Erik Ødegaard (t.h.) på tribunen under en kamp mellom Strømsgodset og Lillestrøm på Marienlyst. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Hans Erik Ødegaard avviser råd om skatteunndragelse

– Det er direkte feil, sier Hans Erik Ødegaard.

Martin Ødegaard tjener gode penger i Real Madrid, men pappa Hans Erik sier til VG at familien aldri har mottatt råd fra sine spanske advokater om hvordan man skal vri seg unna skatt.

Avsløringene i «Football Leaks» har rystet fotballverden. Tolv europeiske medier har sammen med tyske Der Spiegel fått tilgang til lekkasjen som angivelig skal vise skattesnusk i hundremillionersklassen.

De aller fleste som nevnes i lekkasjene kommer dårlig ut, deriblant Cristiano Ronaldo og José Mourinho, men Hans Erik Ødegaard er et hederlig unntak. I et dokument fra 2015 avviser han å benytte seg av skatteunndragelser og kaller det et «moralsk spørsmål».

«Han (Martin) vil tjene mye penger uansett. Det er også et moralsk spørsmål. Hvorfor skal man ta en stor risiko ved å forsøke å spare skatt når andre mennesker sliter mye mer med å betale regningene sine», står det i dokumentene ifølge VG.

Pappa Ødegaard bekrefter at ordene er hans, men stiller seg uforstående til premisset om at det er familiens advokater som har rådet dem til å gjennomføre skatteunndragelser.

– De advokatene jeg kom i kontakt med her i Spania er veldig ordentlige og bra. Det er direkte feil at disse skal ha rådet meg til å plassere penger slik at man unngår å betale skatt. Snarere tvert imot. De har hjulpet oss masse, og vi er veldig fornøyde med dem, sier Ødegaard til VG. (©NTB)