Messi scoret, men ble satt i skyggen av Turans hat trick

Arda Turan med tre nettkjenninger da Barcelona lekte seg.

Barcelona-Mönchengladbach 4-0

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Anført av en drivende god Arda Turan sendte Barcelona et skremmeskudd i retning mesterligarivalene tirsdag. Borussia Mönchengladbach ble rundspilt med 4-0.

Den katalanske storklubben var gruppevinner allerede foran mesterligaavslutningen hjemme på Camp Nou, men var likevel aldri i nærheten av å ta foten av gasspedalen. Midtbanespiller Turan hadde hovedrollen i overkjøringen.

Tre scoringer og én målgivende pasning ble 29-åringens formidable fasit. Dermed måtte Lionel Messi for en gangs skyld stille i skyggen av en lagkamerat.

Den lille argentineren gikk samtidig ikke målløs av banen. Allerede etter et drøyt kvarter fosset Turan rundt på kanten og fant Messi inne foran mål. Sistnevnte styrte ballen enkelt borte i lengste hjørne og satte fyr på fotballkampen på Camp Nou.

Deretter handler det meste om Turan. Det tidligere Atletico Madrid-spilleren sto bak både 2-0, 3-0 og 4-0 og var en konstant plage for Gladbach-forsvaret. Et drøyt kvarter før slutt forlot kampens store spiller banen til fortjent applaus fra tribunen.

Barcelona-trener Luis Enrique benyttet mange av sine største stjerner i tirsdagens kamp til tross for at den var betydningsløs for utfallet av gruppespillet. Brasilianske Neymar var riktignok suspendert.

I den andre kampen i gruppe C spilte Manchester City uavgjort mot Celtic. (©NTB)