Sparta ledet 2-0, men måtte ha straffer for å vinne

Graeme McCoremark og Patrick André Bovim ga Sparta Sarpsborg 2-0-ledelse mot Storhamar tirsdag, men østfoldingene måtte likevel ha straffer for å vinne 3-2.

Først spilte lagene to målløse perioder, før det eksploderte med to raske Sparta-scoringer i begynnelsen av tredje periode tirsdag. Etter at Patrick Andre Bovim hadde gjort 2, 0 virket det som om hjemmelaget hadde kampen i sin hule hånd.

Men i ishockey skjer ting fort. Snaue åtte minutter før slutt sendte gjestenes Mikkel Søgaard en puck i nota, og dermed ble det skikkelig liv i kampen igjen. Snaue to minutter etter reduseringen sto det plutselig 2-2. Utligningen var det Joey Tenute som var mannen bak.

Kampen gikk til forlengelse, uten at noen av lagene klarte å score. Dermed ble det straffer, der Henrik Malmström satte inn den avgjørende pucken for Sparta.

Dette betyr at Storhamar tapte viktige poeng i kampen om medalje. Laget ligger nå på femteplass og har sju poeng opp til Vålerenga på tredjeplass.

Sparta rykket opp på 39 poeng etter seieren og ligger poenget bak Storhamar med like mange poeng som Stjernen etter at to kamper i den 26. serierunden er unnagjort. (©NTB)