Magnus (19) til Bundesliga: – Jeg drømmer om å bli verdens beste

På lørdag gikk en guttedrøm i oppfyllelse for Magnus Abelvik Rød. Fra og med sommeren 2017 er han proff i en av de beste håndballklubbene i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra han var 12 år og startet på håndball til nå, syv år senere, har utviklingen vært bratt for Magnus Abelvik Rød.

– Jeg hadde aldri trodd at det her skulle skje da jeg startet på håndball. Jeg drømmer om å bli verdens beste håndballspiler, hvert fall verdens beste høyreback, så at jeg har skrevet under for Flensburg føler jeg er et steg i riktig retning, forteller han til TV 2.

Hadde flere tilbud

Den 204 centimeter høye høyrebacken signerte i helgen en treårskontrakt med Flensburg Handewitt, som gjelder fra sommeren 2017. Den tyske klubben vant Champions League så sent som i 2014 og er den gamle klubben til flere norske håndballprofiler som Christian Berge, Frode Scheie og Glenn Solberg.

– Når et av verdens beste håndballag og en av verdens beste trenere ringte meg, så var jeg egentlig aldri i tvil forteller Rød, som innrømmer at han hadde flere tilbud fra andre klubber.

Landslagssjef Christian Berge har full forståelse for at Rød velger en overgang til Bundesligaen, men advarer om en tøff tilværelse i Tyskland.

– Han er en selvstendig kar som er moden for overgang nå, men han går til en klubb som stiller tøffe krav. Flensburg har som ambisjoner å vinne serien og Champions League, men Magnus har fått beskjed om at han får tid og han kommer til å lære mye, sier Berge.

Høy med fantastisk bevegelsesmønster

Christian Berge lovpriser ungutten fra Bækkelaget og er fornøyd med at den sterke høyresiden til landslaget ser ut til å fortsette i fremtiden.

– Han dominerer veldig stort her i Norge og viser et talent av de sjeldne. Til å være så høy har han et fantastisk beveglesesmønster. Det er sjelden man ser spillere som er så motorisk når de er så høye, sier Berge.

Landslagssjefen synes ikke at 19-åringens ambisjoner om å bli verdens beste er på villspor.

– Det er ambisiøst, men det kan han faktisk bli, sier Berge.

Overveldende presentasjon

Rød ble presentert i Flens-Arena foran 6500 ivrige tilskuere.

– Det føltes helt fantastisk og gå ut der med 6500 som roper navnet ditt, det var en følelse som ikke kan beskrives. Jeg er vant med å spille foran 300 tilskuere i Grundigligaen, så det var ganske sykt.

På pressekonferansen i Flensburg kom han til å si at han var og så på da "vi" vant Champions League i 2014.

– Jeg tror jeg ble litt tatt av øyeblikket. Det var mye følelser og med en gang jeg hadde signert følte jeg meg som en del av laget, ler Rød.

Går for medalje

Nå har Magnus Abelvik Rød fullt fokus på Grundigligaen med Bækkelaget, som har vært klubben hans helt siden han startet som 12-åring. Laget har imponert denne sesongen og ligger på andre plass på tabellen bak Elverum. Bækkelagets trener forteller at 19-åringen har vært viktig.

– Magnus har vært dominerende for oss denne høsten og spilt veldig, veldig bra, sier trener Jan Karlsson, som forteller at han syntes det er morsomt at hans spiller skal ta steget ut i den tyske ligaen. Han er ikke i tvil om at Magnus kommer til å takle nivået når han får litt tid.

Trolig ikke landslagsaktuell denne gang

Bækkelaget-spilleren har imponert så langt i Grundigligaen her i Norge og vært fast inventar på månedens lag siden september. På grunn av hans storspill har han et lite håp om at han er aktuell for VM-troppen som Christian Berge tar ut på mandag.

– Man håper jo alltid på å bli tatt med, men det er så mange gode spillere i min posisjon, som Harald Reinkind, Eivind Tangen og Kent Robin Tønnesen. Jeg føler jeg har levert det jeg skal i Grundigligaen, samtidig er jeg så ung så det er ikke noe jeg tenker veldig mye på, sier Abelvik Rød.

Christian Berge har siste ordet om hvem som skal være med til VM. Uten å røpe noe om uttak, kan der virke som Rød må smøre seg med litt tålmodighet.

– Han er absolutt aktuell for mesterskap i fremtiden, men kanskje ikke det førstkommende verdensmesterskapet. Jeg tror det blir litt for tidlig, men Magnus er en mann for framtida, sier Berge.

Den danske spilleren Thomas Mogensen ønsker Magnus Abelvik Rød velkommen med klubbens viktige slagord:
Den danske spilleren Thomas Mogensen ønsker Magnus Abelvik Rød velkommen med klubbens viktige slagord: "Einmal Flensburg, Immer Flensburg" som betyr: "en gang Flensburg, alltid Flensburg". Foto: Flensburg Handewitt