TEAM: Brit Tajett-Foxell, Ola Sand, Pål Gunnar Mikkelsplass og Snorre Haugland er Therese Johaugs nye team.
TEAM: Brit Tajett-Foxell, Ola Sand, Pål Gunnar Mikkelsplass og Snorre Haugland er Therese Johaugs nye team. Foto: Olympiatoppen/NTB scanpix - montasje

Disse skal hjelpe Johaug mens hun er suspendert

Pål Gunnar Mikkelsplass blir trener for Therese Johaug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er NRK som skriver om Johaugs nye team.

I tillegg til at ex-landslagssjef Pål Gunnar Mikkelsplass blir Johaugs trener får hun med seg et team bestående av skismører Snorre Haugland, lege Ola Sand og psykolog Britt Tajet Foxell.

– Jeg føler jeg har fått på plass det beste støtteapparatet jeg kunne ha fått i den situasjonen jeg har kommet i. Jeg er utrolig takknemlig for at Pål Gunnar hjelper meg som trener, sier Therese Johaug, til NRK.

– Jeg føler at jeg har vanvittig dyktige og profesjonelle folk med meg, og at vi sammen skal klare å komme oss gjennom den tiden her, sier hun.

Mikkelsplass hadde ingen betenkeligheter med å si ja til jobben.

– Man kaster ikke en juvel i søpla. Jeg synes det var veldig givende å bli spurt, og det er veldig fint å kunne hjelpe henne i den situasjonen hun er i, sier Mikkelsplass.

Therese Johaug er for øyeblikket suspendert i to måneder, i påvente av en dom i dopingsaken mot henne.

Antidoping Norge innstilte forrige uke til 14 måneders utestengelse for Johaug.

Om det blir den reelle straffen, og Johaug godtar den, vil hun være tilbake i tide til OL i Pyeongchang. Da vil utestengelsen være over 18. desember.

Og målet er krystallklart for Johaug.

– Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt. Det er «OL». Jeg skal trene hardt og jeg skal legge ned en vanvittig jobb for å komme tilbake, forteller Johaug til NRK.

Hun har ikke bestemt seg for hva hun vil gjøre den dagen dommen kommer. Saken kan ankes videre til idrettens voldgiftsrett (CAS).