Sterke reaksjoner mot lettkledde premieutdelere

– Jeg trodde ikke det var mulig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Latvia-Norge kl. 18.20 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no.

Etter Sveriges åpningskamp mot vertsnasjonen Latvia i innebandy-VM poserte to kvinner i miniskjørt ved siden av lagenes beste spillere.

Det fikk den svenske landslagsmålvakten i innebandy Erika Johansson til å bli forbannet.

– Jeg ble helt sjokkert. Det her trodde jeg ikke var mulig. Det er 2016, og jeg trodde vi var kommet lenger enn det, sier Erika Johansson til Expressen.

– Jeg fatter ikke hva poenget med to lettkledde kvinner er. Jeg synes ikke det tilhører sporten. Om det er for å markedsføre sporten, så gjør de det helt feil.

Se hva det reageres på i videovinduet øverst.

Selv om dette var de lokale arrangørenes påfunn, hevder et internasjonale innebandyforbundet at de har tatt tak i situasjonen.

– Etter åpningsdagen instruerte vi den lokale organisasjonskomiteen om ikke å bruke danserne mer – dette fordi den er en del av den offisielle konkurransen. Vi fikk noen klager og reagerte på det. Vi beklager at noen ble fornærmet/reagerte på dette, sier generalsekretær i det internasjonale innebandyforbundet John Liljelund til Dagbladet.

I gårsdagens kamper, blant annet i Norges 2-8-tap for Sverige, var premeiutdelerne byttet ut.

Men etter Sveriges seier mot Tsjekkia tirsdag var de tilbake, om enn litt mer i bakgrunnen.

Erik Johansson tror ikke det kunne skjedd om det verdensmesterskapet ble arrangert i Sverige, eller andre deler av Skandinavia for den slags skyld.

– I resten av Europa skjer dette. Det er feil, og fremfor alt feil ettersom det er VM,

– Kvinner får ikke samme oppmerksomhet som herrene får. Det er som om de ikke tar oss like alvorlig. Men jeg vet at Sverige er dyktige på å jobbe for å løfte opp kvinner i idretten.