ANNONSØRINNHOLD:

Regnskoglekene: Bli med Thorstvedt på alligatorjakt

I denne episoden får Erik Thorstvedt og Guri Solberg være med på alligatorjakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erik Thorstvedt og Guri Solberg har vært i Amazonas for å konkurrerer mot de lokale i tradisjonelle idretter og for å lære om hvordan det er å bo i regnskogen.

Vi i TV 2 Sporten støtter jobben Regnskogfondet gjør – vil du også bidra kan du sende VOKTER til 2160 (75,- /mnd). Du kan også lese mer her!

I denne episoden skal Erik Thorstvedt og Guri Solberg på jakt i regnskogen og får et møte med noen av artene som finnes der. De får også være med på alligatorjakt.

Se alle episodene fra "Regnskoglekene" her.

– 260 millioner mennesker står i fare for å miste hjemmet sitt

Siden andre verdenskrig har mer enn halvparten av verdens regnskoger blitt ødelagt. Hvert år forsvinner et regnskogsområde på størrelse med Danmark.

Daglig leder for Regnskogfondet, Lars Løvold, forteller at raseringen av regnskogen har dramatiske konsekvenser for både mennesker, dyre- og planteliv og klimaet.

– 260 millioner mennesker står i fare for å miste hjemmet sitt. 50-80 prosent av landjordas dyre- og plantearter lever i regnskogen og avskogingen fører til økt utslipp av klimagasser, forteller Løvold.

Løvold fortsetter:

– Samtidig er skogen helt avhengig av størrelsen sin for å kunne gi viktige økosystemtjenester til hele regionen. Vi vet ikke hvor mye av skogen som kan ødelegges før disse tjenestene begynner å svikte. Derfor haster det å stanse avskogingen i Amazonas, sier han.

Vi i TV 2 Sporten støtter jobben Regnskogfondet gjør. Vil du også bidra, kan du sende VOKTER til 2160 (75,-/mnd). Du kan også lese mer her!

”Regnskoglekene” er laget i samarbeid med Rema 1000 og Regnskogfondet.