HJEM: Per-Åge Skrøder er tilbake i moderklubben Sparta, og bringer tydeligvis lykke til sarpingene.
HJEM: Per-Åge Skrøder er tilbake i moderklubben Sparta, og bringer tydeligvis lykke til sarpingene. Foto: Fredrik Varfjell/NTB Scanpix.

Spartas trend har snudd med Skrøder

Svenske klubber er interessert i Per-Åge Skrøder. Spartas hjemvendte forsterkning kan forsvinne allerede i romjulen.

Per-Åge Skrøder kom tilbake til norsk hockey og Sparta for en uke siden, etter nærmere 20 år i Sverige.

Sparta stod med sju tap på de ti siste kampene.

Se Sparta - Storhamar på TV 2 Zebra og Sumo, fra klokken 18.50!

Etter 38-åringens hjemkomst har Sarpsborg-klubben to sterke seire, med 5-2 mot Lørenskog og 5-1 over Frisk Asker i helgen.

– Det er moro å være tilbake. Det er jo her jeg har lagt grunnlaget for karrièren min, så det å vinne med Sparta igjen er en god følelse. Ikke minst måten vi har vunnet på også er stabilt og bra, sier Skrøder til TV 2 på telefon.

Han vil likevel ikke ta æren for at den negative trenden til østfoldingene nå har snudd.

– Jeg har vel ikke så mye med det å gjøre. De har hatt lite folk over lang tid, men nå har vi fire sterke rekker, og kan spille en litt annen type hockey, sier han beskjedent.

Svenske klubber har vist interesse

Skrøder har i først omgang skrevet under på en kontrakt som strekker seg til 10. desember, men klubben skriver i en pressmelding at de er meget lystne på å forlenge med 38-åringen.

Selv har han fortsatt ikke bestemt seg for om han blir værende i Sarpsborg.

– Det er noen svenske klubber som har vist interesse, så vi får se hva det blir. Nå er det to kamper til før jul, også må jeg ta en vurdering. Det har jeg sagt til Sparta også, for jeg vil ikke at det skal være en hasteavgjørelse, understreker han.

– Men det er kun Sparta som er interessant i Norge?

– Ja, da er det bare Sparta som er aktuelt.

Sarpingen har vunnet SM-gull to ganger, med HV71 i 2004 og med MODO i 2007.

Han har også rekorden som den mestscorende utlendingen i svensk eliteserie, med 260 mål.

– Gøy å møte lag som er i flytsonen

Det er ikke bare Sparta som er i flytsonen.

Tirsdagens motstander Storhamar har fått spillet på skinner igjen etter en svak sesongstart, og har vunnet hele ni av sine ti siste kamper.

– Det blir en veldig spennende kan. De har spilt bra mot slutten, og er en hard nøtt å knekke. De har mye potensiale i laget, og det er alltid gøy å møte lag som er i flytsonen. Vi klarte jo å ta Lørenskog, etter at de hadde vunnet elleve strake kamper, og det ga oss mye selvtillit som vi har tatt med oss videre, understreker Skrøder.

Da overgangen til Sparta ble kjent 24. november, uttalte veteranen at han valgte moderklubben da sesongen ikke ble som planlagt i Sverige.

MODO rykket ned til allsvenskan foran inneværende sesong, og nordmannen endte opp i 1. divisjonsklubben Örnsköldsviks HF.

– Først og fremst er jeg «særping» og siden jeg forlot Sparta har jeg alltid tenkt tilbake på tiden i Sarpsborg, selv om jeg også har hatt og har det veldig bra i Sverige. Jeg ville på et eller annet tidspunkt tilbake og i sesongen som var så ble det ikke Modo, så jeg ville tilbake for å bidra i Sparta. Så får vi se hvor lenge jeg blir, men jeg er veldig glad for å at det ordnet seg og at jeg skal ikle meg Sparta-drakta igjen de kommende ukene, uttalte han i en pressemelding fra klubben.

Har du fått med deg disse klippene?