Chapecoense mistet nesten hele laget sitt i en tragisk flystyrt forrige uke. Nå er klubben tildelt Copa Sudamericana-tittelen etter finalemotstanderens ønske.
Chapecoense mistet nesten hele laget sitt i en tragisk flystyrt forrige uke. Nå er klubben tildelt Copa Sudamericana-tittelen etter finalemotstanderens ønske. Foto: Nelson Almeida

Chapecoense tildeles cuptittelen etter den tragiske flystyrten

Det brasilianske lagets finalemotstander får ønsket sitt oppfylt.

Chapecoense blir tildelt seieren i Copa Sudamericana.

Det bekrefter Det sør-amerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) på sine hjemmesider.

Det brasilianske laget mistet 48 mennesker tilknyttet laget i den tragiske flystyrten utenfor Medellin i Colombia forrige uke, en ulykke som til sammen kostet 71 mennesker livet.

Laget var på vei til Medellin for å spille første del av finalen i Cupa Sudamericana mot Atlético Nacional. Kampen ble naturligvis avlyst og det colombianske laget ba om at tittelen ble tildelt sin brasilianske motstander.

Et ønske som seg hør og bør nå er innvilget.

Reaksjonene lot ikke vente på seg i kjølvannet av tragedien, og en samlet fotballverden har stått sammen i støtte og sympati for den kriserammede klubben.

Flere nåværende og tidligere fotballspillere har tilbudt sine tjenester til Chapecoense i et forsøk på å gjenreise klubben som av mange var regnet som et av Brasils mest spennende. Deriblant de to tidligere Barcelona-lagkameratene Eidur Gudsjohnsen og Ronaldinho.