Agüero utestenges i fire kamper

Manchester City-spissen går glipp av toppkampen mot Arsenal.

Sergio Agüero er suspendert i fire kamper etter det røde kortet han pådro seg i helgen.

I tillegg må lagkameraten Fernandinho se de tre neste kampene fra tribuneplass.

Det bekrefter Det engelske fotballforbundet FA på sin hjemmeside.

Se skrekktaklingen i videovinduet øverst!

Det betyr at Agüero går glipp av kampene mot Leicester, Watford, Arsenal og Hull.

Argentineren er tilbake til kampen mot Liverpool på nyttårsaften.

– Vi kommer til å akseptere FAs beslutning, sier Manchester City-manager Pep Guardiola.

Det var stygge scener mot slutten av kampen mellom Manchester City og Chelsea i helgen. På overtid satte Sergio Agüero inn en takling i knehøyde på Chelseas brasilianske midtstopper David Luiz. Da kokte det fullstendig over. Chelsea-spillerne reagerte på den røffe behandlingen av Luiz. Agüero ble utvist, og det samme ble lagkamerat Fernandinho etter bråket som oppsto i kaoset.

FA melder mandag at både Manchester City og Chelsea har blitt siktet for bråket ved kampslutt.

Begge klubber har til 8. desember for å respondere på siktelsen.

TV-bildene viser at Fernandinho tok strupetak på Cesc Fabregas.

– Det er soleklart rødt kort for taklingen. Agüero får ballen for langt foran seg. Det er helt riktig å gi rødt der. Det er nesten enda verre oppførsel av Fernandinho. Han tar kvelertak på Fàbregas. Det er imponerende av spanjolen å beholde roen der, mens Fernandinho gjør det han kan for å provosere, sa Brede Hangeland i Premier League-studio.

Sky Sports-ekspert Gary Neville hyllet spillerne for tumultene som oppstod. Neville uttalte at han har savnet slike episoder i Premier League de siste årene.

– Kanskje det hele startet med det som var en hodeløs takling av Agüero, som jeg ikke likte. Men når vi snakker de gamle klassiske kampene i Premier League, så snakker vi om dem som de skulle ha vært folkeeventyr nå, sa Neville til Sky Sports News, og slo fast:

– Det snakkes om dem som om det skulle vært legendariske kamper, og folk nevner alltid «husker du bråket i spillertunnelen da Arsenal møtte Manchester United?», fortsatte eksperten.

– Derfor er faktisk slike øyeblikk som oppstod mellom Manchester City og Chelsea episoder som gjør fotballen så fantastisk. For det finnes mer enn nok helt ordinære kamper i fotballens verden.