Golfbaben ble truet på livet – tok tårevått oppgjør med netthaterne

– De sier jeg er promiskuøs, og dømmer meg fordi jeg går med spandex på golfbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se det tårevåte oppgjøret øverst. Video med tillatelse fra golfdigest.me.

Golf-spilleren Paige Spiranac har fått mye oppmerksomhet, på godt og vondt.

23-åringen har tidligere fått mye oppmerksomhet på sosiale medier. Med sin 860.000 følgere på Instagram, er det til og med de som mener at skjønnheten får fordeler innenfor sporten på grunn av sin popularitet.

Da Spiranac fikk sjansen å spille Dubai-turneringen i fjor, var det mange som mente at hun ikke fortjente det sportslig.

På en pressekonferanse før årets utgave av turneringen fortalte en gråtkvalt golf-profil om hvor langt hetsen gikk.

– Kommentarene jeg fikk, folk som truer meg på livet, som sier verden ville vært et bedre sted uten meg... Folk ser ikke den siden av det. Og jeg mener det er veldig viktig å dele det, sa Spiranac mens tårene trillet nedover kinnene hennes.

– Slet med depresjon

Hun har vært i kontakt med politiet om truslene, men siden de ikke er konkrete om at de ville oppsøke henne så kunne de ikke gjøre noe.

Selv om det er et år siden golf-turneringen der Spiranacs deltagelse satte sinnene i kok, er det fremdeles baksiden av sosiale medier-medaljen for 23-åringen.

– Når du ser på kommentarene, så er de ekstremt stygge. De angriper ikke bare meg, men foreldrene mine, familien min og vennene mine. De sier at jeg er en skam for golf. Jeg får de kommentarene ennå, og jeg må håndtere de hver eneste dag, sier hun.

– Jeg slet med depresjon etterpå, fordi jeg følte at jeg ikke var verdt noe. Man kjenner seg verdiløs, og uansett hva du gjør, så er det aldri godt nok.

Det hjalp ikke på mistankene om at hun fikk fordeler som ikke andre fikk at hun ikke klarte cuten til turneringen.

Blir beskyldt for å være promiskuøs

Aller mest går imidlertid kritikken på måten hun kler og ter seg på. Både på golfbanen og utenfor.

– Det er veldig vanskelig med alle disse folkene som sier at jeg ikke er en golf-spiller, at jeg ikke er en bra person, at jeg er promiskuøs, eller dømmer meg bare fordi jeg liker å gå med spandex på golfbanen, sier hun.

23-åringen mener det er viktig at hun deler sin historie, selv om det er tøft for henne å si det utad.

– Selvmordsraten blant unge går opp akkurat nå, og jeg tror det er på grunn av nettmobbing. Så dersom jeg kan dele min historie… Jeg er OK med at jeg er emosjonell rundt det, og jeg takler å uttale meg om det som skjedde, fordi folk innser ikke hvor vanskelig det var.

– Dersom du er med på leken, må du tåle steken

Den norske golfstjernen Suzann Pettersen vet litt om å stå i stormen i sosiale medier.

Hun fikk så hatten passet etter kontroversene rundt Solheim Cup, der mange mente «Tutta» opptrådte usportslig.

Pettersen mener at Spiranac må tåle å få litt negativt med alt det positive på sosiale medier.

– Dersom du blir med på sosiale medier, må du også være forberedt på å takle kritikk like mye som støtte, sier Suzann Pettersen.

Selv hilser hun Spiranac velkommen inn i LPGA-sirkuset.

– Jeg er ikke helt oppdatert på hennes inngang til golfverden, men jeg syns det er fantastisk at arrangørene og turneringene inviterer ulike folk. Det er ingen regler, ingen rett eller galt. Jeg er glad for at hun er tilbake. Jeg bryr meg ikke så mye om at alt bråket rundt.

At Paige Spiranac er noe mer enn bare et attraktivt ytre har hun bevist til fulle, med sine utrolige trickslag som hun publiserer på... akkurat: sosiale medier.