TROFAST: Alexander Kristoff går mot sin sjette sesong i Katusha, og åpner for å forlenge kontrakten.
TROFAST: Alexander Kristoff går mot sin sjette sesong i Katusha, og åpner for å forlenge kontrakten. Foto: Braastad, Audun/NTB Scanpix

– Jeg ønsker en god kontrakt

Kontrakten med storlaget går ut etter 2017, men Alexander Kristoff åpner for å bli i rødtrøyenes rekker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Benidorm (TV 2): 2017-sesongen blir Alexander Kristoff sin sjette sesong i Katusha. 29-åringen sin kontrakt med storlaget varer ut sesongen, men Stavanger-syklisten tror det blir enda flere år i lagets røde trøye.

– Jeg har en følelse på at jeg blir, men det kommer an på kontraktene. Hva man blir tilbudt, opplegget rundt, lønn har så klart noe å si, og støtten du får i løpene, sier Kristoff til TV 2.

Etter en sesong som manglet de største seirene vil nordmannen slå tilbake i 2017, og skaffe seg så god betingelser som mulig.

– Det er jo siste år av kontrakten, så det blir viktig å prestere bra. Jeg ønsker jo en god kontrakt, slik som alle andre, forteller Katusha-syklisten.

Vil ha med lagkameratene

At «Storhaug-ekspressen» får med seg sine nærmeste hjelpere blir uansett avgjørende for en eventuell ny avtale med Katusha.

– Både jeg, Bystrøm og Mørkøv har utgående kontrakt. Jeg ønsker jo å være på lag med de videre, så vi får se hvor vi havner. Det blir i så fall et lag som ønsker å beholde alle. Om det blir Katusha eller andre lag gjenstår å se.

Landsmann Sven Erik Bystrøm går mot sin fjerde sesong for Katusha, etter å signerte for russerne allerede før han ble U23-verdensmester i 2014. Danske Michael Mørkøv har kun én sesong bak seg som Katusha-syklist, men den 31 år gamle dansken har allerede blitt blant den Kristoff sine mest betrodde menn.

Lag i utvikling

Kristoff kom til russiske Katusha i 2012. Den da 24 år gamle nordmannen hadde lite å vise til etter to sesonger som proff, men viste raskt fram sitt potensiale. Det definitive gjennombruddet kom under landeveisrittet i OL 2012, der Kristoff spurtet inn til bronse. De fire siste årene har nordmannen tatt 53 triumfer i Katusha-trøya, men det er ikke bare Kristoff som har utviklet seg. Laget har også endret seg stort siden nordmannens ankomst.

– Vi trives godt her og laget utvikler seg positivt med å få inn de tyske rytterne og de andre nye. Det har gått litt fra russisk til tysk, vi er jo registrert i Sveits nå så det er kanskje naturlig, forklarer 29-åringen.

Etter å ha vært registrert som et russisk lag siden debutsesongen i 2009 vil Katusha sykle under sveitsisk flagg i 2017. Lagnavnet er også endret. Det russisk-klingende Katusha er beholdt, men lagets offisielle navn i 2017 vil være Katusha-Alpecin.

Russiske ryttere forsvinner

Den tyske hårproduktprodusenten Alpecin er lagets nyeste sponsor, og når Katusha selv ønsker å fremstå som mer internasjonale, har andelen russiske ryttere blitt redusert.

Av de 14 rytterne med russisk pass som startet 2016 i Katusha-rødt, står kun fem igjen ved sesongstart 2017.

Et kobbel av nye ryttere fra nasjoner som Tyskland, Belgia, Nederland, Sveits og Danmark har blitt hentet inn for å tette hullene etter russer-flukten.

Første ritt for Katusha-Alpecin går allerede i januar, når Tour Down Under starter sykkelsesongen 2017, mens Alexander Kristoff først sesongdebuterer i Tour of Qatar i starten av februar.