DREPT: En mann ble lørdag drep ved varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag.
DREPT: En mann ble lørdag drep ved varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag. Foto: Kjell Aulie/NTB Scanpix

Drapssiktet på Notodden fengsles i fem uker

Politiet krever fem ukers varetekt for den 22 år gamlemannen som er siktet for drapet på en mann på Maxbo-varehuset på Notodden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22-åringen, som erkjenner de faktiske forhold og samtykket til varetektsfengsling, er allerede overført til fengsel, skriver Varden.

Politiet har bedt om fem ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll hele perioden og medieforbud de første to ukene.

Siden 22-åringen har samtykket til varetektsfengsling kommer saken opp som såkalt kontorforretning, uten at siktede er til stede.

En kjennelse er ventet i løpet av mandag.

22-åringen er siktet for å ha drept en 42 år gammel mann med kniv på pauserommet i en Maxbo-butikk på Notodden lørdag ettermiddag. Den siktede var ansatt ved byggevareforretningen, mens 42-åringen var snekker og fast kunde på Maxbo-varehuset.

– Han har forklart at han mente avdøde skyldte han penger for et oppdrag. Dette er en av flere grunner han har oppgitt som motiv, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk.

VG melder i dag at politiet brukte 23 minutter på å komme seg til drapsåstedet.

– De to første som kom til stedet var tjenestemenn som hadde fri, men bor i nærheten. De reiste innom politistasjonen og bevæpnet seg før de kom til åstedet, sier stasjonssjef Helge Folsersås til avisen. Før politiet kom var det brannvesenet som hadde kontroll på mannen. Folsersås berømmer brannmannskapene for innsatsen.

(©NTB/TV 2)