Lise Finckenhagen ELSKER julen!

Den kjærligheten har hun samlet mellom to permer i en splitter ny kokebok fullspekket med både julemat og julekaker.

I dag gjester hun God morgen Norge for å lage en av sine beste julekaker. Vi kan garantere at denne vil overraske på julebordet!

Blondies med hvit sjokolade

Dette trenger du:

• 150 gr smør

• 200 gr hvit sjokolade

• 2 store egg

• 200 gr sukker

• 1 ts vaniljesukker

• 100 gr mel

Slik gjør du:

Varm ovnen til 170 grader. Smelt smøret i en kasserolle over middels varme.

Hakk opp sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret.

Trekk kasserollen til side så lenge.

Visp sammen egge og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker og siktet mel. Rør deigen helt glatt og rør til slutt inn sjokoladesmøret.

Kle en liten firkantet form (ca 20x20) med bakepapir, og hell i røren.

Stek kaken ved 170 grader i ca. 30 minutter.

Avkjøl kaken i formen.

ALTERNATIV JULEKAKE: En hvit variant av 'Brownies,' Lises 'Blondies'
ALTERNATIV JULEKAKE: En hvit variant av "Brownies," Lises "Blondies"

Pynt

Dette trenger du:

• 100 gr hvit sjokolade

• 1 ts smør

• 2 ss knuste tørkede bringebær eller jordbær

• 2 ss grovhakkede pistasjkjerner

• 2 ss ristede kokoschips

• 1 klype rå lakrispulver fra Johan Bülow (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Hakk og smelt den hvite sjokoladen sammen med smøret.

Snu kaken slik at den jevne lyse undersiden er opp.

Smør sjokoladen jevnt utover kaken og dryss over tørkede bringebær, nøtter/mandler, kokos og lakrispulver etter ønske.

Oppbevar kaken i kjøleskapet og skjær den opp i jevne små stykker før servering.