Lise Finckenhagen ELSKER julen!

Den kjærligheten har hun samlet mellom to permer i en splitter ny kokebok fullspekket med både julemat og julekaker.

I dag gjester hun God morgen Norge for å lage en av sine beste julekaker. Vi kan garantere at denne vil overraske på julebordet!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blondies med hvit sjokolade

Dette trenger du:

• 150 gr smør

• 200 gr hvit sjokolade

• 2 store egg

• 200 gr sukker

• 1 ts vaniljesukker

• 100 gr mel

Slik gjør du:

Varm ovnen til 170 grader. Smelt smøret i en kasserolle over middels varme.

Hakk opp sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret.

Trekk kasserollen til side så lenge.

Visp sammen egge og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker og siktet mel. Rør deigen helt glatt og rør til slutt inn sjokoladesmøret.

Kle en liten firkantet form (ca 20x20) med bakepapir, og hell i røren.

Stek kaken ved 170 grader i ca. 30 minutter.

Avkjøl kaken i formen.

ALTERNATIV JULEKAKE: En hvit variant av
ALTERNATIV JULEKAKE: En hvit variant av "Brownies," Lises "Blondies"

Pynt

Dette trenger du:

• 100 gr hvit sjokolade

• 1 ts smør

• 2 ss knuste tørkede bringebær eller jordbær

• 2 ss grovhakkede pistasjkjerner

• 2 ss ristede kokoschips

• 1 klype rå lakrispulver fra Johan Bülow (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Hakk og smelt den hvite sjokoladen sammen med smøret.

Snu kaken slik at den jevne lyse undersiden er opp.

Smør sjokoladen jevnt utover kaken og dryss over tørkede bringebær, nøtter/mandler, kokos og lakrispulver etter ønske.

Oppbevar kaken i kjøleskapet og skjær den opp i jevne små stykker før servering.