Lise Finckenhagen ELSKER julen!
Den kjærligheten har hun samlet mellom to permer i en splitter ny kokebok fullspekket med både julemat og julekaker.
Blondies med hvit sjokolade
Dette trenger du:
• 150 gr smør
• 200 gr hvit sjokolade
• 2 store egg
• 200 gr sukker
• 1 ts vaniljesukker
• 100 gr mel
Slik gjør du:
Varm ovnen til 170 grader. Smelt smøret i en kasserolle over middels varme.
Hakk opp sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret.
Trekk kasserollen til side så lenge.
Visp sammen egge og sukker i en bolle. Visp inn vaniljesukker og siktet mel. Rør deigen helt glatt og rør til slutt inn sjokoladesmøret.
Kle en liten firkantet form (ca 20x20) med bakepapir, og hell i røren.
Stek kaken ved 170 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Pynt
Dette trenger du:
• 100 gr hvit sjokolade
• 1 ts smør
• 2 ss knuste tørkede bringebær eller jordbær
• 2 ss grovhakkede pistasjkjerner
• 2 ss ristede kokoschips
• 1 klype rå lakrispulver fra Johan Bülow (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Hakk og smelt den hvite sjokoladen sammen med smøret.
Snu kaken slik at den jevne lyse undersiden er opp.
Smør sjokoladen jevnt utover kaken og dryss over tørkede bringebær, nøtter/mandler, kokos og lakrispulver etter ønske.
Oppbevar kaken i kjøleskapet og skjær den opp i jevne små stykker før servering.