– Vi fortjener ikke å få mat i dag. Det er så ræva

Skiskytterjentene slakter egen innsats på jaktstarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gabriella Koukalova fra Tsjekkia vant skiskytterjaktstarten i Östersund, da de norske skiskytterjentene hadde en svært dårlig dag på jobben. På standplass satt ikke skytingen i det hele tatt.

Eckhoff innledet jaktstarten med tre bom allerede på første skyting. Totalt ble det åtte bom på 20 skudd søndag. Hun hadde to feiltreff på begge ståendeskytingene. Bærumsjenta var i mål som nummer 27. Det skilte 3.30,9 minutter opp til Koukalova.

Heller ikke Fanny Horn Birkeland lyktes på standplass. Hun noterte sju bom, der hele fire av dem kom under tredje skyting. 28-åringen endte på 36.-plass.

– Det er skikkelig kjipt. Jeg er veldig fornøyd med liggende, men kommer inn på første stå og kjenner at jeg er fryktelig sliten etter gårsdagens løp. Jeg klarte ikke å jobbe. Det er fælt å gå ut fra standplass og prøve å holde hodet kaldt på antallet strafferunder, sier Horn Birkeland til TV 2.

– Det er ikke noe gøy å gjøre slike løp. Det er så langt unna det nivået vi må være på når vi går i verdenscup. Det Tiril og jeg presterer i dag er så dårlig at vi fortjener egentlig ikke å få mat i dag. Det er så rævva.

Tiril Eckhoff flirer litt av lagvenninnens egenslakt.

– Hun driver på slik ja... Nei, jeg vil gjerne ha mat. Jeg tror jeg trenger mat, smiler Eckhoff til TV 2.

– Hvor mye går det innpå deg det som skjer i dag?

– Det er bare dårlig. Jeg får en dårlig start, og så rakner det. Slik skjer i skiskyting. Jeg legger dette bak meg på noen timer.

Koukalova vant rennet foran tyske Laura Dahlmeier og Dorothea Wierer fra Italia. Tsjekkeren slo Dahlmeier med 8,4 sekunder. (©NTB/TV 2 Sporten)