Lillehammer  20161204.
World Cup kombinert på Lillehammer. 10 km jaktstart kvinner. Heidi Weng vant foran Ingvild Flugstad Østberg t.v og  Krista Parmakoski t.h.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lillehammer 20161204. World Cup kombinert på Lillehammer. 10 km jaktstart kvinner. Heidi Weng vant foran Ingvild Flugstad Østberg t.v og Krista Parmakoski t.h. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Suveren Weng vant mini-Touren i Lillehammer

Heidi Weng tok karrierens største triumf.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heidi Weng gikk ut med et forsprang på tjue sekunder på den avsluttende jakstarten i mini-Touren i Lillehammer. Ingvild Flugstad Østberg kom jagende bak, og tok inn flere sekunder på de første kilometerne.

Derfra og ut hadde Weng full kontoll på begivenhetene. Østberg ble nummer to, 16 sekunder bak Weng. Finske Krista Pärmäkoski kapret 3. plassen.

Med sammenlagtseieren innkasserer Weng 280 000 kroner i rene premiepenger.

Holdt på å gi opp
I løpet av helgen gikk Weng inn hele 362 000 kroner i premiepenger. Det kan hun takke to førsteplasser og en 2. plass for.

– Det var ikke lett. Jeg trodde jeg hadde åpnet fornuftig, men jeg fikk det. Den siste bakken var fæl. Jeg er glad familien min sto der oppe. Det var nesten så jeg hadde lyst til å gi meg. Jeg så rett ned i bakken og gikk på armene mine. Den siste bakken var lang både fysisk og psykisk, sier Weng til TV 2.

Marit Bjørgen hadde ingen god dag i sporet. Skidronningen klarte aldri å tette luken frem til Østberg og Diggins. Hun fikk fort besøk av Pärmäkoski, som umiddelbart parkerte 36-åringen. Bjørgen kom i mål på 4. plass, langt bak de tre første. Bjørgen havnet 57 sekunder bak Weng.

– Heidi har vært i toppen lenge. Hun tar stadig nye steg. Hun vant sprinten på fredag og viste styrke. Heidi er en kandidat til å ta den gule trøyen denne sesongen. Jeg tror hun har ventet lenge på dette, sier Bjørgen til TV 2.

– Det gjelder å holde seg på beina
Østberg hadde lenge god kontroll på 2. plassen, men mot slutten av løpet ble hun hentet av Pärmäkoski. Like før mål falt Pärmäkoski i en sving. Det utnyttet Østberg. Hun fikk de nødvendige meterne på finnen, og fosset i mål til 2. plass.

– Hun nærmet seg for hver kilometer. Jeg er superfornøyd med 2. plass. Det gjelder å holde seg på beina, men jeg skulle uansett ikke gitt fra meg 2. plassen, sier Østberg, som hadde forventet at Bjørgen skulle komme opp i ryggen hennes.

– Jeg ble litt overrasket. Jeg trodde det hadde skjedd noe med henne i starten. Jeg måtte omstille i hodet, og fokusere på jobben jeg skulle gjøre selv. Skidronningen hadde en dag under pari, mens vi andre hadde en bra dag. Da er det mulig, sier Østberg.

Neste helgs verdenscup i langrenn fra Davos går på TV 2.

TV 2 lørdag 10/12:
10.30 V-cup, langrenn:
15 km fri teknikk, kvinner. Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.

14.00 V-cup, langrenn:
30 km fri teknikk, menn. Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.

TV 2 søndag 11/12:
14.00 V-cup, langrenn:
Sprint fri teknikk, kvinner og menn . Direkte fra Davos i Sveits og verdenscupen i langrenn. Kommentatorer: Christian Paasche og Odd-Bjørn Hjelmeset.