IRRITERT: Jørgen Graabak gikk et knallgodt langrenn, men irriterer seg over den tyske dominansen i kombinert i sesongåpningen.
IRRITERT: Jørgen Graabak gikk et knallgodt langrenn, men irriterer seg over den tyske dominansen i kombinert i sesongåpningen. Foto: Alley, Ned

– Tre tyskere på pallen er tre for mye

Jørgen Graabak misliker den tyske dominansen i kombinert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLEHAMMER (TV 2): Det tyske laget tapetserte pallen lørdag. Ingen misliker det sterkere enn olympiamester Jørgen Graabak.

– Tre tyskere på pallen er tre for mye, sier han.

– Puslespill

Selv gikk han et knakende godt langrenn. Etter en skuffende 25. plass i hoppbakken, gikk trønderen seg opp til åttendeplass totalt. Det ga femte beste tid i langrennssporet.

– Forrige helg hoppet jeg bra og gikk dårlig langrenn. I dag var det omvendt. Men sånn er kombinert. Når puslespillet settes rett sammen, så blir det bra, smiler han.

Han er likevel ikke bekymret over den tyske dominansen.

– Det ser ut til at de er i bra form nå. Jeg vil heller være i toppform når det nærmer seg VM. Det er mye viktigere.

Frustrert

Også Mikko Kokslien herjet i langrennssporet, og var suverent best på 10 kilometeren. Lillehammer-karen gikk seg opp 31 plasser etter å ha blitt nummer 40 i bakken.

– Det er litt frustrerende når man vet at man hopper bra på trening, og ikke i konkurranse. Men det hadde vært enda verre om man ikke hadde hoppet bra i det hele tatt. Jeg mangler nok litt selvtillit til å få det ut i konkurransen. Men håper det kommer, sier Kokslien.

Den eneste som gliste bredt i kombinertleiren var Espen Andersen. Lommedølen var nok en gang Norges beste. Han fikk sin bestenotering i verdenscupen med 6. plass. Han holdt tredjeplassen fra hopprennet lenge, men måtte gi tapt for den tyske overmakten de siste kilometerne.

– Jeg gikk virkelig for pallen. Det er bedre å prøve, enn å safe inn til en femte, sjetteplass. Hoppingen gir meg selvtillit også i langrennssporet, sier Andersen.

Nå utelukker han ikke at første pallplassen kommer raskere enn forventet.

– Det kan skje allerede søndag i den store bakken, smiler han.