Dommertabbe startet Tottenhams målfest

TV 2s eksperter slakter avgjørelsen som ga Tottenham straffe mot Swansea. Etter den kollapset gjestene på White Hart Lane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Swansea 5-0

Tottenham presset på fra start, men fikk ikke ballen i mål før etter 39 minutter.

Da fikk Dele Alli straffe etter at han ble hindret noe av Kyle Naughton da han kom i høy fart i straffefeltet.

Harry Kane var nådeløs fra straffemerket og scoret sitt fjerde på fire forsøk så langt i sesongen.

Se sammendrag øverst

TV 2s ekspert Ronny Deila var derimot nådeløs med dommer Jonathan Moss' avgjørelse.

– Dette er for meg en veldig dårlig dommerprestasjon. Se på posisjonen hans, han kan ikke se noe som helst. Da kan han ikke reagere på publikums stemning. Det er ikke straffe. Naughton prøver å unngå å komme i løpsretningen til Alli. Det ødelegger kampen for Swansea, sa Deila og fikk støtte fra Brede Hangeland.

– Det er ikke straffe. Alli konstruerer det, sa Hangeland.

Etter 45 minutter var det sørkoreanske Heung-min Son som viste god teknikk da han skjøt inn 2-0-ledelse til pause.

Ny Kane-scoring

Swansea-manager Bob Bradley måtte etter hvert se langt etter å ta sin andre seier på rad med bunnlaget han har tatt over.

Fire minutter etter pause stormet Tottenham i angrep. Heung-min Son lot ballen ligge igjen til Kane, som banket ballen i nettet til 3-0.

Det enorme Tottenham-presset bare vedvarte. 4-0 kom da Christian Eriksen fra kort hold kjempet inn et delvis mislykket innlegg fra Alli. Swansea virket helt ute av stand til å demme opp for et Spurs-lag som ville slå tilbake etter tapet for Chelsea.

På overtid vartet Eriksen opp med nok en scoring. Den danske 24-åringen ordnet 5-0 med et velplassert skudd. Hans tredje mål på to kamper.

Kane og Son befester sine posisjoner som Tottenhams mest målfarlige spillere denne sesongen. Tilsammen har de to nå tolv mål med sju for Kane og fem for Son.

Mens Swansea kjemper mot Hull for å ikke ligge helt sist på tabellen, gjør seieren til Tottenham at de fremdeles har los på topp fire-lagene.

– Tottenham er et maskineri. De har god balanse og spiller med stor presisjon. Det var grusomt å se på Swansea i dag. De har mistet gode spillere og spillesystemet de hadde under Brendan Rodgers, sa Ronny Deila.

– Jeg synes synd på Bradley. Hva skal han få ut av dette?

Brede Hangeland etterlyste bedre forsvarsspill og ledere i laget.