JA FRA USA: Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian, kan puste ut etter at Norwegians irske datterselskap får  endelig tillatelse til å fly i USA. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JA FRA USA: Bjørn Kjos, konsernsjef i Norwegian, kan puste ut etter at Norwegians irske datterselskap får  endelig tillatelse til å fly i USA. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Bendiksby, Terje

Norwegian får endelig ja fra USA

Etter tre års kamp med fagforeninger og konkurrenter har Norwegians irske datterselskap fått flytillatelse i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Dagbladet har det amerikanske transportdepartementet gitt Norwegian tillatelse til å drive «transport av personer, eiendom, og post fra hvilket som helst sted eller steder innen hvilken som helst medlemsstat i Den europeiske union (...) til hvilket som helst sted eller steder i USA».

Ordren skal være gitt allerede 22. november og tillatelsen skal være effektiv fra 2. desember,

Norwegian har ventet i tre år på denne tillatelsen, som fagforeninger, politikere og flyselskaper har prøvd å få stoppet.

Torsdag ble det kjent at EU hadde mistet tålmodigheten og anklaget Washington for brudd på Open Skies-avtalen som gir flyselskaper i EU og USA rett til å fly over hverandres territorier. EU krevde at saken skulle avgjøres av tre voldgiftsdommere, men nå ser det altså ut til at den allerede er løst. (©NTB)