To personer er skutt og drept på en restaurant i Rinkeby nordvest Stockholm.

Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix
To personer er skutt og drept på en restaurant i Rinkeby nordvest Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix Foto: Claudio Bresciani/tt

To skutt og drept ved kafé i Stockholm

Maskerte menn skjøt og drepte et brødrepar ved en kafé i Rinkeby i Stockholm.

To personer ble skutt og drept ved en kafé i Stockholm sent fredag kveld.

Det er uvisst hvor mange gjerningsmenn som sto bak ugjerningen. Et vitne forteller til Expressen at han så en person som flyktet i panikk. Han skal ha vært 18-20 gammel, og løp fra stedet til fots.

Andre har forklart at det var minst to maskerte gjerningspersoner, og at de flyktet fra stedet i bil, melder Aftonbladet.

Politiet fikk melding om skuddene nordvest i Stockholm like før klokka 22 fredag kveld.2

– Politiet som er på stedet, bekrefter at det har vært løsnet skudd og at to personer er døde, sier politiets pressetalsperson Towe Hägg til Aftonbladet.

En tredje person ble skadet i skyteepisoden. Han på sykehus og får behandling for lettere skader, skriver politiet i en pressemelding på sin hjemmeside.

Mange samlet
Ifølge fotografen til det svenske nyhetsbyrået TT var flere hundre mennesker samlet i området sent fredag kveld.

– Det var mange ungdommer, men også mange kvinner, sier han.

STOCKHOLM, SVERIGE 20161202.
To personer er skutt og drept på en restaurant i Rinkeby nordvest Stockholm.

Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix
STOCKHOLM, SVERIGE 20161202. To personer er skutt og drept på en restaurant i Rinkeby nordvest Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB scanpix Foto: Claudio Bresciani/tt

Mange mennesker har samlet seg i området sent fredag kveld, og ifølge politiet har folk kastet gjenstander mot patruljene som rykket ut til åstedet.

Hägg vil ikke opplyse hvor mange politifolk som jobber med saken, men på politiets hjemmeside står det at stemningen nå har roet seg

Skutt i hodet
Ifølge Aftonbladets kilde ble ett av ofrene skutt i hodet.

To til tre gjerningsmenn i 20-25-årsalderen forlot åstedet i en hvit bil, oppgir samme kilde. De skal ha brukt både automatvåpen og pistol.

De døde er ennå ikke identifisert, opplyser politiet, men flere svenske medier melder at de omkomne skal ha vært brødre.

(NTB/TV 2)