ALDRI FORNØYD: Ole Einar Bjørndalen jager alltid utvikling, selv når han nærmer seg 43 år. 
ALDRI FORNØYD: Ole Einar Bjørndalen jager alltid utvikling, selv når han nærmer seg 43 år.  Foto: Roald, Berit

Bjørndalen: – Jeg er livredd, plutselig går vi på trynet

Har gjort dramatisk grep med skiparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ØSTERSUND (TV 2 Sporten): Med en femteplass på normalstarten viste Ole Einar Bjørndalen at han igjen blir å regne med i toppen denne sesongen.

Det til tross for at han for første gang i karrieren har droppet høydetrening i sesongoppkjøringen, og i stedet hatt base i Minsk der skiskytterkona Darya Domratsjeva fødte en datter i høst.

Men det er ikke bare på hjemmebane det har blitt store omveltninger for 42-åringen:

Bjørndalen har byttet ut hele skiparken sin fra forrige sesong, samtidig som Tobias Dahl Fenre har overtatt smøreransvaret etter Svein Ivar Moen. Det er ingen små sko å fylle.

– Svein Ivar er uerstattelig, fordi han har ekstremt kjennskap til min måte å gå ski på. Men på sikt og fram mot OL neste år kan vi nærme oss. Jeg tror det skal gå bra. Jeg har fortsatt daglig kontakt med Svein Ivar, og det samme har Tobias. Han har ansvar for mine ski nå, og har gjort en veldig god jobb. Men det er en ny person å forholde seg til og en ny tankemåte, sier Bjørndalen til TV 2 Sporten.

Men Moen er fortsatt sterkt involvert og jobber hjemmefra på Madshus-fabrikken, der han utvikler nye ski. Det har han åpenbart lyktes godt med.

– Jeg har en bedre skipark enn på lenge, fordi det har vært en vanvittig bra utvikling. Vi har bytta ut alle ski fra i fjor, så vi har bevist at det funker. Svein Ivar er en av de viktigste personene jeg har tettest innpå meg, han kjenner meg aller best. Alt jeg foretar meg veit han om. Han er som en bror, roser Bjørndalen.

– Men du har altså byttet ut hele skiparken?

– Ja, det hender. Jeg mener jeg hadde en bra skipark i fjor. Men på testene de siste to, tre dagene har ingen av de gamle skiene vært med. Nå tester vi bare nye ski. Jeg er livredd for det, plutselig går vi på trynet og har valgt feil. Men det ser veldig bra ut hittil.

– Har dere funnet noen nye superski?

– Det er litt mer spesialski for enkelte fører. Jeg har tre, fire par nå som er veldig bra. Så håper vi at det funker på alle type fører, sier Bjørndalen.