HELOMVENDING: José Mourinho åpner for å beholde Bastian Schweinsteiger. 
HELOMVENDING: José Mourinho åpner for å beholde Bastian Schweinsteiger.  Foto: Dave Thompson

Nå åpner Mourinho for å beholde Schweinsteiger ut sesongen

José Mourinho har gjort helomvending og ønsker nå å beholde tyskeren Bastian Schweinsteiger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Everton – Manchester United søndag klokken 17.00

Manchester Uniteds midtbanespiller Bastian Schweinsteiger var tidligere frosset helt ut i kulden av manager José Mourinho.

Tysklands VM-vinner ble degradert til å trene med reservelaget og utelatt fra klubbens tropp til Europaligaen.

Men i ligacupen mot West Ham var Bastian Schweinsteiger tilbake i troppen, og fikk et innhopp mot slutten i den sterke 4-1-seieren.

32-åringen, som aldri har klaget på lite spilletid offentlig, ble møtt med stående applaus da han kom inn til sin første kamp denne sesongen.

Mourinho har gjort helomvending
Nå har manager José Mourinho endret mening om midtbaneveteranen.

– Han kan bli værende. Dersom en spiller har en kontrakt med en klubb så er den han selv som avgjør, sa Mourinho på fredagens pressekonferanse.

Manchester United forsøkte å selge Schweinsteiger i sommer, men den tidligere Bayern München-stjernen var fremdeles i klubben da overgangsvinduet stengte 31. august.

– Spillerne selv kan avgjøre sin fremtid. I sommer prøvde vi å få til et salg slik at Bastian kunne få en annerledes fremtid. Men han ønsket å bli værende, selv om omstendighetene var vanskelige for ham, oppsummerte Mourinho.

– Han kan komme inn å bidra
Det er 255 dager siden Schweinsteiger startet sin forrige kamp for Manchester United. Mourinho utelukker ikke at den sentrale midtbanespilleren som tjener snaut 1,3 millioner kroner i uken på Old Trafford snart kan få starte igjen.

– Vi mener at han er klar til å spille litt. Bastian er en spiller som kan hjelpe oss. I løpet av en sesong får vi karantener, som med Paul Pogba og Fellaini, og da er han klar. Han er en av spillerne i troppen som kjemper om å få flere sjanser, sa Mourinho og slo fast:

– Han jobbet hardt for å få sin sjanse og kunne være glad etter kampen. I januar vil han igjen være med å kjempe, for han kan være med å bidra til lagets beste, mente portugiseren.

– Trener alltid på avslutninger
Manchester United har spilt flere gode kamper den siste tiden, men med unntak av West Ham-oppgjøret i ligacupen har laget slitt med å score.

På pressekonferansen fikk Mourinho spørsmålet om han har sendt angriperne ut på ekstra på avslutningstrening.

– Ikke direkte, fordi på hver trening driver vi med avslutningstrening. Det er en del av vårt treningsopplegg og noe vi alltid gjør, svarte United-sjefen.