Aamodt: – Det råeste comebacket jeg har sett i alpinsporten noensinne!

Alpinlegenden Kjetil André Aamodt rangerer Aksel Lund Svindals comeback som det beste noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter nesten elleve måneder på sidelinjen på grunn av en alvorlig kneskade slo Aksel Lund Svindal til med en fenomenal andreplass under fredagens super-G-renn i Val d' Isere.

Alpinlegenden Kjetil André Aamodt, som med sine har 20 mesterskapsmedaljer (VM- og OL-medaljer) er tidenes mestvinnende alpinist, beskriver Lund Svindals comeback som det råeste i alpinsportens historie.

Se rennet til Lund Svindal øverst (video med tillatelse fra NRK)

– Det er rett og slett tredje gang han kommer tilbake fra skade, og nå har han altså kommet tilbake fra sin verste skade i karrieren etter å nesten ikke ha trent på ski de siste to ukene. Det er helt vanvittig, sier Aamodt til TV 2 Sporten, før han bestemt slår fast:

GODE VENNER: Kjetil André Aamodt og Aksel Lund Svindal er tidligere lagkamerater på alpinlandslaget.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
GODE VENNER: Kjetil André Aamodt og Aksel Lund Svindal er tidligere lagkamerater på alpinlandslaget. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Poppe, Cornelius

– For meg så er dette det råeste comebacket i sporten noensinne.

Det betyr at Aamodt rangerer Lund Svindals comeback som større enn sitt eget under Torino-OL i 2006.

Gjorde selv et fantastisk comeback
Under OL i Torino hadde de fleste avskrevet Kjetil André Aamodt etter skadeproblemene til nordmannen.

Han måtte stå over kombinasjonen tidligere i mesterskapet, men overrasket alle og slo til med gullmedalje under super-G-rennet i en alder av 34 år – 13 hundredeler foran storfavoritten Hermann Maier.

Aamodt mener Lund Svindals mentale styrke er hovedårsaken til at den 33 år gamle stjernealpinisten nok en gang klarte å slå tilbake.

– Han har vist før at han kan komme tilbake etter en alvorlig skade, blant annet etter skaden i Beaver Creek i 2007. Aksel Lund Svindal er en utøver som har hodet helt på rett plass og kan dette med å prestere i høy fart, oppsummerer en mektig imponert Aamodt.

– Vil nok stå øverst i januar eller februar
Alpinlegenden tror Lund Svindal om ikke lenge vil stå øverst på pallen igjen.

– Han har tidligere vist seg at han kan være helt overlegen, og når Aksel er i form så har han et toppnivå som er helt vanvittig, sier Aamodt, før han legger til:

– Nå blir det spennende å følge ham i fortsettelsen. Aksel trenger nok fremdeles litt mer fartstrening, og kanskje i januar eller februar så vil kanskje klare å vinne igjen. Det det gleder meg å følge ham fremover og at han er tilbake på ski, konstaterer Kjetil André Aamodt.