Hegle Svendsens beskjed til Fourcade: – Ta deg sammen og voks opp

Emil Hegle Svendsen rister på hodet av Fourcades sårhet etter at treneren gikk til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at han vant normaldistansen i Östersund fyrte Martin Fourcade løs mot Skiskytterforbundet etter at de ansatte treneren hans Siegfried Mazet.

Det forstår Emil Hegle Svendsen lite av.

– Det virker som han ikke har klart å legge det bak seg, og at det påvirker ham. Det forstår jeg ikke. Det er et halvt år siden. «Get over it, be a man», sier Hegle Svendsen til TV 2.

Fourcade hevdet sinnet over ansettelsen var med ham også i løypen i Östersund.

– Jeg hadde dette i tankene da jeg konkurrerte i dag. Jeg er en snill mann, men jeg liker ikke når noen forsøker å såre meg, sa en opprørt Fourcade til TV 2.

– Tror på ham – forstår det ikke

Han utbroderte med at han ikke likte måten forbundet gjorde det på, og at det såret ham.

– Jeg forstår ikke helt reaksjonen til Fourcade. At han føler seg som et offer. At vi prøver å såre ham, det forstår ikke jeg, sier Emil Hegle Svendsen.

– Han må legge de følelsene til side, og se realitetene i saken. Forbundet har lov til å gi tilbud om jobb til hvem som helst. Og Siegfried har lov til å akseptere tilbud til hvem som helst. Slik er det bare. Det er kjipt for ham hvis han tenker på det og det påvirker ham. Men da mener jeg at han kan skylde på seg selv.

– Tror du på at han går i løypa med hevn i tankene?

– Jeg tror på det, hvis han sier det. Så det på øynene hans etter løpet at han var lei seg, men jeg forstår det fortsatt ikke, sier Hegle Svendsen.

– Ville du reagert på samme måte, om det tyske eller franske forbundet hentet treneren din?

– Nei, jeg ville ikke reagert slik. Det er veldig bra å ha en god trener. Men det er Fourcade som går løpene. Til syvende og sist må man stole på seg selv. Det tror jeg han vet.

Iskaldt med gamletreneren

Johannes Thingnes Bø, gårsdagens toer, sa etter løpet at han trodde franskmannen gjorde seg litt til.

– Jeg tror det bare er et spill han spiller. Jeg lar meg ikke påvirke av dette, slår Thingnes Bø fast

For Siegfried Mazet har det blitt en ny hverdag i Norge.

Han forstår Fourcade, men sier også i klartekst at forhodlet har forhandret seg veldig. Det er tydelig at dette stikker dypt hos den franske skisytteren.

– Forholdet vårt er ikke som før. Han er veldig kald mot meg. Forholdet vårt er kaldt. Men hva kan jeg si? Det er slik sporten er. Jeg forstår ham, men jeg har ikke noe mot ham, sier treneren.

Emil Hegle Svendsen er i alle fall glad for å ha fått ham med på laget.

– Både Siegfried og Egil har gitt meg mye motivasjon til å fortsette. Når man får ekstremt gode trenere på laget, så får man mye motivasjon, sier Hegle Svendsen.

– Det er veldig spennende å få være med det som skjer nå.