Dette er en litt glemt bruktbil, men SsangYong Rexton kan gi deg veldig mye SUV for pengene
Dette er en litt glemt bruktbil, men SsangYong Rexton kan gi deg veldig mye SUV for pengene

Her får du mye SUV for lite penger

Denne tåler røff behandling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Heisann! Er på utkikk etter en SUV med 4x4 da det er praktisk på vinterstid samtidig som den vil bli brukt på dårlige skogsveier og fjellet på sommerstid.

Sitter og ser litt på SsangYong Rexton da dette virker som en stor og robust bil, til ikke en alt for avskrekkende pris for en 07/08 modell!

Hvordan er disse bilene og hva bør jeg evt. tenke på? Mvh. Dennis

Benny svarer:

Hei Dennis!

SsangYong Rexton kan gi deg veldig mye SUV for pengene. Utfordringen består i å lete opp en hel og pen bil i god stand. De fleste i bruktmarkedet har blitt noen år gamle og mange har gått ganske langt. En del biler har faktisk blitt ganske lurvete. God servicehistorikk, fersk EU-kontroll og ikke for mange eiere trekker opp.

Motoren er fra Mercedes og er en kurant og ganske driftsikker sak, selv om både turbohavari og dysetrøbbel naturlig nok kan forekomme på biler som har gått langt.

Dekk, bremser og forstilling bør sjekkes litt nøye. Særlig de ytre endeleddene. Wire til håndbrekket er også en svakhet. Det samme er simmringer på foraksel.

Det har også vært noe elektrisk krøll på automatgirkassa, men det tror jeg ikke var verre enn en defekt kontakt. Myke støtdempere bak er en annen kjent feil, det samme er defekt elvindu bak.

På biler med Eberspächer tilleggsvarmer er det ofte feil med styreenheten til denne, som er kostbar. Sjekk nøye før kjøp. Dette er deilig å ha i orden nå på vinterstid.

Designet kan diskuteres. Noen liker den veldig godt, andre synes ikke den er så veldig pen.  
Designet kan diskuteres. Noen liker den veldig godt, andre synes ikke den er så veldig pen.  

Legg gjerne litt ekstra penger i en pen og god bil. Det lønner seg alltid. Prisene varierer ganske mye på disse bilene. Det samme gjør tilstanden.

Du får dem fra ca 30.000 kroner og oppover. Legger du 100.000 kroner i en slik bil, skal du etter min mening kunne få en et pent og bra eksempler.

Rexton er uansett mye bil for pengene om du sammenlikner med Mitsubishi Pajero og Toyota Land Cruiser som "alle" skal ha. Slik sett kan den være et smart SUV-kjøp.

Eier du en slik bil? Del dine erfaringer med oss her:

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: