Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Shaniya Young og kjæresten trodde de hadde kjøpt en sphynx, altså en helt hårløs katt.

Etter de fikk den hårløse kattungen, gikk det ikke mange dagene før de skjønte at noe var galt. Halen hans var rød og betent, og han skalv hele tiden.

– Jeg trodde først at han mjauet etter moren sin og var redd, men jeg skjønte fort at han hadde store smerter, sier Shaniya Young til CBC.

De tok lille Vlad til veterinæren, og der fikk de høre skadene hans trolig var forårsaket av barberhøvel. De fryktet en stund at halen måtte amputeres.

De fikk også vite at dette slett ikke var en rasekatt, men en helt vanlig huskatt som var barbert. Svindlerne hadde gjort en grundig jobb. De har plukket ut alle værhår og hår fra ørene. Det må ha vært svært smertefullt for pusen.

VLad lå sammenkrøllet og skalv de første dagene. Kroppen er full av kutt etter barberhøvelen.
VLad lå sammenkrøllet og skalv de første dagene. Kroppen er full av kutt etter barberhøvelen. Foto: Joanne Dyck

Etter noen dager kunne man se pelsen vokse til, og halen ble bedre.

– Det er som han har en helt annen personlighet nå. Han løper rundt og leker, og vi er fullstendig forelsket i ham, sier Shanya.

Etter at historien ble kjent i Canada, har flere andre stått fram med lignende historier. De forteller at en oppdretter avtaler pris og tilbyr å kjøre katten hjem til de nye eierne. Når de er framme viser det seg ofte at kattungen er altfor liten til å forlate moren, og at den er full av kutt og skraper etter høvlingen.

BEDRE: Slik ser Vlad ut nå. Han er frisk og glad og får beholde halen sin.
BEDRE: Slik ser Vlad ut nå. Han er frisk og glad og får beholde halen sin. Foto: Joanne Dyck

Sphynxen er en rådyr katterase helt uten pels som ble avlet fram i Canada på 60-tallet. Ofte kalles rasen for «nakenkatt» på norsk.