Her ødelegger de Trumps triumftale

Påtroppende president Donald Trump ble møtt av pipekonsert fra demonstranter da han forsøkte å takke sine sympatisører i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under fanen «Thank you tour 2016» er Donald Trump på rundreise i USA for å takke velgerne som stemte på han. I natt var den påtroppende presidenten i Ohio.

– I tillegg til å vise min takknemlighet, skal jeg fortelle dere hvordan jeg skal gjøre Amerika fantastisk igjen, åpnet Trump.

Han lover å bygge en «flott mur» på grensen til Mexico, han å ødelegge narkotikakarteller og å stoppe dopet som smugles inn i landet.

– Vi skal bygge et sterkere forsvar og vi skal knuse IS. Det innebærer at vi vil samarbeide med alle land som ønsker å utrydde ekstrem islamisme.

– Vi trenger ikke nye terrorangrep som vi så i Orlando, San Bernadino, Paris, Nice eller i New York i 2001. Vi har mange nok problemer allerede, sa Trump.

Han understreket at USA har brukt utallige milliarder på å utkjempe kriger i Midtøsten, men at «situasjonen aldri har vært verre enn nå».

– Nå vil dere se at endringene skjer fort, lovet Trump.

Fikk pipekonsert

Han brukte en stor del av den 60 minutter lange talen på å gjøre narr av eksperter, politiske motstandere og pressefolk som dømte han nord og ned før valgdagen.

– Jeg vil takke afroamerikanere for den enorme støtten de ga meg, jeg vil takke latinamerikanerne og ikke minst kvinnene, sa Trump.

Ikke før han var ferdig med å takke for støtten, kom den første pipekonserten. Så fortsatte han:

– Jeg er ikke overrasket. Overalt i valgkampen så jeg kvinner med rosa skilt med påskriften «Woman for Trump». Jeg visste vi ville gjøre det bra.

Deretter fortsatte Trump snakke om hvordan han vil utbedre infrastrukturen rundt havnene i USA.

Så kom den andre solide pipekonserten. Da fikk Trump nok.

– Vet dere ikke Hillary tapte?

Han gikk vekk fra mikrofonen og gjorde en håndbevegelse opp mot publikum som signaliserte at personene som buet, måtte kastes ut av lokalet. Deretter slo han oppgitt ut med armene.

Så sa han:

– De er ikke klar over at Hillary tapte valget for et par uker siden. De har glemt det. Hvor kommer disse menneskene fra? Nå kjører de henne hjem til moren sin, sa Trump om den ene demonstranten.

Han legger ikke skjul på at han er kritisk til personene som demonstrerer.

– Det er helt utrolig, men mange av demonstrantene ikke brukte stemmeretten sin, sa Trump.

– Er dere forresten enig med meg i at det bør få konsekvenser for personer som brenner det amerikanske flagget, spurte Trump med henvisning til de massive demonstrasjonene i dagene etter at han vant valget der flere personer brant flagg i gatene.

Lover skattelettelser

I talen brukte Trump sin planlagte økonomiske politikk til å illustrere hvordan den enkelte amerikaner vil få det bedre med han som president.

For første vil han gjøre det vanskeligere for bedrifter å flytte ut av landet. Han ønsker også å senke skattene for å øke selskapenes internasjonale konkurransekraft. Han lover også generell lønnsvekst for den generelle amerikaner.

– Mange av dere som sitter i salen har kanskje to jobber. Delvis skyldes det minimal lønnsvekst i flere år, og delvis på grunn av Obama-care. Vi skal erstatte Obama-care og vi få slutt på økonomisk stagnering.

– Vi er nasjonen som vant to verdenskriger, som gravde ut Panama-kanalen og som landet på månen. Et sted på veien begynte vi å tenke smått. Jeg ber dere om å tenke stort igjen, sa Trump.