United-stjerne skrev gripende brev om sin avdøde far: – Jeg ville løpe som ham og spille fotball som ham

– Han var mitt idol og årsaken til at jeg ble fotballspiller, forteller Manchester United-stjernen Henrikh Mkhitaryan om sin avdøde far Hamlet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter lite spilletid i sesongstarten tyder det meste på at Henrikh Mkhitaryan omsider er inne i varmen hos manager José Mourinho i Manchester United.

27-åringen, som ble hentet fra Dortmund for nesten 300 millioner kroner i sommer, ble kåret til banens beste spiller da Manchester United onsdag knuste West Ham 4-1 i ligacupen.

Se høydepunkter fra kampen øverst (video med tillatelse fra Eurosport Norge)

Men livet har ikke alltid vært enkelt for Manchester United-stjernen. I et brev publisert på nettsiden Players' Tribune røper han at de første årene av livet ikke var enkle.

Emosjonell hyllest til sin avdøde far
Armenerens far, Hamlet Mkhitaryan, var profesjonell fotballspiller i Sovjetunionen på 1980-tallet og var også innrom franske ASOA Valence i løpet av sin karriere.

HYLLES: Henrikh Mkhitaryan hyller sin avdøde far Hamlet. Hamlet Mkhitaryan  ble bare 33 år gammel.   
HYLLES: Henrikh Mkhitaryan hyller sin avdøde far Hamlet. Hamlet Mkhitaryan  ble bare 33 år gammel.    Foto: Wikipedia

Men da Henrikh Mkhitaryan bare var seks år gammel døde faren brått. Hamlet Mkhitaryan ble bare 33 år gammel.

– Min tid sammen med min far betydde enormt for meg, men den ble så alt for kort. Da jeg var seks år gammel fortalte mine foreldre meg at vi måtte flytte tilbake til vårt hjemland Armenia. Jeg skjønte ikke hva som skjedde. Min far hadde sluttet å spille fotball og var hjemme hele tiden, skriver Mkhitaryan i brevet publisert på Players Tribune.

– Det jeg ikke visste var at min hadde svulst på hjernen. Alt skjedde så raskt. I løpet av ett års tid så døde han. Fordi jeg selv var så ung så skjønte jeg ikke hva døden var, fortsetter han i det gripende brevet.

– Jeg gråt hver dag
Kantspilleren innrømmer at det tok mange år før han skjønte hva som egentlig skjedde.

– Jeg husker at jeg så min mor og mine eldre søstre bare gråte og gråte. Jeg spurte dem for min far var, men de kunne ikke forklare meg hva som hadde skjedd, minnes United-spilleren.

Mkhitaryan sier at han hadde et svært nært forhold til faren.

Han gråt hver dag faren forlot hjemmet for å gå på fotballtrening, spesielt mens familien bodde i Frankrike.

– Jeg ville løpe og skyte som ham
27-åringen røper i brevet at faren Hamlet var hovedårsaken til at han selv ville bli profesjonell fotballspiller.

– Året etter min far døde, så startet jeg med fotball. Han var min inspirasjon og han var mitt idol. Jeg sa til meg selv at jeg måtte løpe som ham, og at jeg måtte skyte akkurat som ham, oppsummerer Manchester United-spilleren.

Han legger til:

– Da jeg var ti år gammel dreide hele livet mitt seg om fotball. Jeg trente, gjorde lesker, spilte fotball og spilte til og med fotball på Playstastion. Jeg ble fullstendig fokusert på fotballen. Under oppveksten elsker jeg de kreative spillerne – maestroene. Jeg ønsket å spille som Zinedine Zidane, Kaká og min far Hamlet, skriver United-stjernen, før han slår fast med glimt i øyet:

– Og det var et ganske godt selskap for min far å havne i!.

– Tror han ville vært stolt!
Mkhitaryan tror faren ville vært utrolig stolt om han kunne se sønnen spille for Manchester United.

– Når jeg entrer Old Trafford, så er det ikke bare en bane, men det er en arena. Dersom min far kunne sett meg på denne arenaen, så tror jeg han ville vært utrolig stolt. Jeg har hele tiden hatt ham i tankene, og selv om han ikke er med oss lenger, så har han hjulpet meg til å komme dit jeg er nå, skriver en emosjonell Mkhitaryan i brevet.