Tenåring tatt for antasting av jenter i Bergen – politiet etterlyser flere ofre

En 18-åring er pågrepet for å ha befølt jenter på Bybanen i Bergen. Politiet ber flere mulige fornærmede om å ta kontakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det kan være flere fornærmede i denne saken enn vi vet om, sier operasjonsleder Lars Geitle hos politiet i Bergen til TV 2.

18-åringen ble pågrepet torsdag ettermiddag etter at politiet nok en gang hadde fått beskjed fra vektere om at han hadde plaget jenter og kvinner på Bybanen mellom Nesttun og Bergen sentrum.

Siden 17. november har den unge mannen vært i kontakt med politiet elleve ganger i forbindelse med trusler og ordensforstyrrelser, skriver politiet i en pressemelding.

Ser alvorlig på saken

Torsdagens melding gikk ut på at 18-åringen hadde tafset på eller befølt yngre jenter på Bybanen. Han skal også ha tatt på eller befølt en eldre kvinne og tatt tak i hodet eller ansiktet på en kvinne. Selv om kvinnen protesterte, trakk han seg ikke unna.

18-åringen skal ha sagt til ei 14 år gammel jente at hun var fin og begynte deretter å snakke om brystene hennes.

– Dette er en plagsom – og for mange skremmende – adferd som det må reageres på. Det er snakk om tilfeldige personer som har liten mulighet til å umiddelbart komme seg bort fra en ubehagelig og krenkende situasjon. Det er særlig alvorlig at siktede kontakter svært unge jenter på denne måten, skriver politiet i pressemeldingen.

Kraftig kroppsbygning

På vei til arresten utøvde tenåringen vold mot politibetjentene. Han har tidligere båret kniv når politiet har kontaktet ham.

Politiet oppfordrer andre som kan ha blitt plaget av mannen om å ta kontakt. 18-åringen er kraftig, har lyst hår og er lys i huden. Han er mellom 170 og 175 centimeter høy og hadde på seg svart jakke, blå dongeribukse og tursko da han ble pågrepet torsdag.

Politiet tar sikte på å varetektsfengsle 18-åringen på grunn av fare for gjentakelse.