Fourcade raser mot Norge: – Liker ikke når folk sårer meg

Martin Fourcade legger ikke skjul på hva han mener om Norges Skiskytterforbund etter at Siegfried Mazet ble hentet som ny trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Fourcades skytetrener, Siegfried Mazet, har overtatt som trener for de norske skiskytterne denne sesongen.

Det liker verdens beste skiskytter, Martin Fourcade, svært dårlig.

– Det gjør meg sint
Mazet har vært Fourcades suksesstrener de siste åtte årene.

– Jeg hadde dette i tankene da jeg konkurrerte i dag. Jeg er en snill mann, men jeg liker ikke når noen forsøker å såre meg, sier en opprørt Fourcade til TV 2 Sporten etter seieren på 20 kilometeren i Östersund.

Han fortsetter:

– Jeg liker ikke måten forbundet gjorde dette på. Jeg skylder ikke på utøverne, de er jeg god venn med. Men forbundet, og måten de valgte trener på, liker jeg ikke og det gjør meg sint. Jeg er en snill gutt, men jeg liker ikke når folk prøver å såre meg, slår han fast.

– Fourcade bare spiller
Johannes Thingnes Bø, som endte på andreplass i Östersund og lenge utfordrer Fourcade i kampen om seieren, har tidligere skrytt av samarbeidet med den nye treneren Siegfried Mazet.

Han beskylder Fourcade for å spille et «spille et spill for galleriet».

– Det er enkelt for ham å si dette etter at han har vunnet. Det er bare artig. Han får holde på med sitt. Jeg er meget motivert for å slå ham denne sesongen, sa Johannes Thingnes Bø om Fourcades uttalelser.

– Skjønner du at han er sint?

– Jeg tror det bare er et spill han spiller. Jeg lar meg ikke påvirke av dette, slår Thingnes Bø fast.

– Forstår han føler seg sviktet
Siegfried Mazet sier til TV 2 Sporten at han forstår Fourcade føler seg sviktet.

– Jeg forstår ham, men det er slik sporten er. Jeg måtte selv ta min egen karriere videre. Jeg kan forstå at Martin er opprørt, men han må forstå at jeg må gjøre ting for min egen del også. Derfor takket jeg ja til dette prosjektet. Det var Norge som hentet meg, men det var jeg som signerte på kontrakten, sier Mazet.

Han innrømmer at forholdet mellom ham og Fourcade ikke lenger er det beste.

– Forholdet vårt er ikke som før. Han er veldig kald mot meg. Forholdet vårt er kaldt. Men hva kan jeg si? Det er slik sporten er. Jeg forstår ham, men jeg har ikke noe mot ham, sier treneren.

– Jeg skulle ønske forholdet vårt var som tidligere. Men jeg tok et valg, og konsekvensen av det var at meg og Fourcade nå står langt fra hverandre, sukker han.

– Angrer du på at du gikk til Norge?

– Nei, nei, nei! Jeg hadde angret om jeg ble værende i Frankrike. Jeg var der i åtte år. Jeg vil ikke si det begynte å bli kjedelig, men jeg trengte noe nytt. Dette var en mulighet for meg, svarer han.