TELEFON FRA AMERIKA: Statsminister Erna Solberg tok en pause fra en regjeringskonferanse torsdag for å snakke med Donald Trump, skriver Nettavisen. 
TELEFON FRA AMERIKA: Statsminister Erna Solberg tok en pause fra en regjeringskonferanse torsdag for å snakke med Donald Trump, skriver Nettavisen.  Foto: Pedersen, Terje/NTB scanpix

Donald Trump ringte Erna Solberg

USAs påtroppende president Donald Trump ringte statsminister Erna Solberg (H) torsdag ettermiddag, skriver Nettavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solberg tok en pause i en regjeringskonferanse for å snakke med Trump, skriver Nettavisen.

Statssekretær Sigbjørn Aanes ved Statsministerens kontor bekrefter samtalen overfor avisen.

Ser fram til å møtes

Kommunikasjonssjef Trude Måseide ved Statsministerens kontor skriver i en epost til TV 2 at Solberg gratulerte Trump med valgseieren.

– De viktigste temaene i samtalen var sikkerhetspolitikk og forholdet mellom Norge og USA. Begge understreket verdien av de tette båndene mellom Norge og USA og at det nære samarbeidet skal videreføres. Trump sa at han så fram til å møtes etter innsettelsen, skriver Måseide.

Full støtte til Nato

Under valgkampen uttrykte Trump seg kritisk til Nato og sa blant annet at andre land må bidra mye mer for at USA skal se seg tjent med å fortsette samarbeidet.

I samtalen med Solberg ga imidlertid Trump sin fulle støtte til Nato, opplyser Trude Måseide. Den påtroppende presidenten la vekt på samarbeidet med Norge som en sentral Nato-alliert, og de to var enige om betydningen av at europeiske allierte også øker sine forsvarsinvesteringer.

Viktig samarbeid

Da det 9. november var klart at amerikanerne har valgt Donald Trump til sin neste president, sa Solberg i en kommentar at Norge ønsker å videreføre det gode samarbeidet med USA.

– For regjeringen er det aller viktigste å ivareta norske interesser. USA er viktig for norsk økonomi, for norske arbeidsplasser og for norsk sikkerhet. Norge har gjennom skiftende tider prioritert samarbeidet med USA. Dette kommer vi til å fortsette med, sa Solberg.

(TV 2/NTB)