OSLO TINGRETT: Lars Kristoffersen som representerer sin sønn alpinist Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett tirsdag for behandling av Red Bull-sponsorsaken.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OSLO TINGRETT: Lars Kristoffersen som representerer sin sønn alpinist Henrik Kristoffersen i Oslo tingrett tirsdag for behandling av Red Bull-sponsorsaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Overrasket over påstander fra Skiforbundet

Far og manager Lars Kristoffersen er ferdig med to uvante dager i retten og reagerer på flere av de tingene som kom frem under vitnemålene onsdag.

Lars Kristoffersen legger ikke skjul på at han misliker situasjonen de nå står i.

– Jeg har en dårlig følelse for hele greia. Det er uvant og det er slitsomt, sier han til TV 2.

I løpet av to dager har både advokater og vitner belyst saken som handler om Henrik Kristoffersens ønske om å kjøre med Red Bull på hjelmen. Nå venter de på en midlertidig løsning som retten skal gi mot slutten av neste uke.

Overrasket over påstander

Generalsekretær Stein Opsal, sportssjef for alpint Claus Ryste og skipresidenten Erik Røste var blant de som vitnet onsdag. Lars Kristoffersen vitnet også, og forteller at han reagerer på noen av de tingene som ble sagt.

– Det er det et par ting som overrasker meg. Blant annet at Telenor skal ha følt seg presset til å samarbeide. Telenor har vært positive og løsningorienterte lenge før det ble snakk om rettssak, så at de skal ha vært presset til noe, det skjønner jeg ikke. Det stemmer ikke helt i forhold til det jeg kjenner til saken i alle fall, sier Kristoffersen.

Uttalelsen er kommer etter det Stein Opsal sa i retten onsdag:

– Telenor har kun gått inn i diskusjon om dette for ikke å få negativ omtale og bli dratt inn i et søksmål. Når det er snakk om vinn-vinn for alle parter, er dette en helt annen oppfatning enn den vi har. Skistyret ønsker det ikke, Telenor ønsker det ikke, det er kun Kristoffersen som ønsker dette, sa Opsal.

Tror ikke de er enige innad i forbundet

En annen ting Kristoffersen reagerer på er at notatet fra Alpinkomiteen (et forslag til løsning) som ble presentert for skistyret 1. november i år, ikke ble lagt mer vekt på, da skistyret skulle avgjøre saken.

– Skiforbundet plukker fra hverandre det dokumentet. Slik jeg ser det er et godt og gjennomarbeidet dokument av fagkomiteen for alpint, som er de med mest kjennskap til saken. At det ikke får noen anerkjennelse og at det stilles spørsmål ved det som står i dokumentet, det synes jeg er rart. Det virker ikke som de er helt enige innad i forbundet om hva som er de faktiske forhold, hva som er blitt diskutert og hvilke avtaler man har snakket om med Telenor.

Stein Opsal snakket om dette dokumentet under sitt vitnemål og påpekte at det hadde mangler.

– Notatet fra alpinkomiteens leder ble lagt frem. Men de tallene det var snakk om der har vist seg å ikke være korrekte. I mine tall så snakker vi om betydelig lavere summer og avtalen med Red Bull hadde ikke gitt oss et vesentlig høyere beløp enn den avtalen vi har med Telenor i dag, forklarte Stein Opsal i retten onsdag, og siktet da til økonomien i det forslaget alpinkomiteen la frem.

Redd for å bli oppfattet feil

Det har vært mye fokus på landslagsmodellen, verdier og fellesskap i retten disse to dagene. Blant vitnene ble særlig situasjonen hvor Kjetil Jansrud jubler for Alexander Aamot Kildes første verdenscupseier, dratt frem som et god eksempel på norsk idretts verdier.

– Henrik er glad når lagkameratene vinner og lagkameratene hans er glad når han vinner og det er jo sånn det skal være. Jeg husker spesielt godt Sebastian og Leif da Henrik vant i Schladming første gangen og jeg husker hvor glad Henrik var da Sebastian var på pallen første gang i Zagreb, forteller faren til Kristoffersen.

– Er du redd for at Henrik skal bli oppfattet feil?

– Ja, det er jeg selvfølgelig. Det er mye av det som er blitt sagt og gjort tidligere som blir oppfattet på en helt annen måte enn det er sagt og ment. Og når det blir klippet og limt litt som gjør at du kvier deg litt for å uttale deg etter hvert, så det er klart det er bekymrende, sier han.