Mourinhos skremmeskudd: – Nå kommer Mkhitaryan

Og tidligere United-profil krever at Mkhitaryan får starte flere kamper.

Søndag kl. 17.00: Everton-Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Manchester United avanserte til semifinalen i ligacupen med en enkel 4-1-seier over West Ham onsdag.

Se høydepunktene øverst.

Sentral i seieren, blant annet med en lekker hælpasning til Zlatan Ibrahimovics scoring – Henrikh Mkhitaryan.

Den armenske superstjernen har fått lite spilletid av José Mourinho etter overgangen fra Borussia Dortmund i sommer.

Nå er det mye som tyder på at ballkunstneren blir stadig mer sentral for Manchester United.

Mot West Ham var det mange som mente han var Uniteds bestemann.

– Jeg er veldig fornøyd, fordi at i dag var det mot et Premier League-lag, med Premier League-kvaliteter og karakteristikker, sa Mourinho etter kampen.

– Det viste utviklingen hans. Mot Feyenoord kunne vi tenke: «OK, det er en annen type fotball», men i dag var det mot et skikkelig og typisk Premier League-lag, og «Micky» kunne prestere på denne måten.

Mange Manchester United-fans, og andre fotballkjennere forsåvidt, har stusset over at Mkhitaryan ikke har vært mer involvert for et United-lag som har slitt med å finne nettmaskene denne sesongen.

Etter en god kamp mot Feyenoord og prestasjonene mot West Ham, kommer Mourinho med et varsko til konkurrentene.

– Vi vet grunnen til at vi kjøpte ham, og vi har ventet på at han skulle tilvenne seg. Det ser ut som det kommer nå, sier Mourinho.

Så det er ting som tyder på at Mkhitaryan vil bli mer involvert i ukene som kommer.

Krever at Mkhitaryan får starte

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker har tidligere reagert på at en av klubbens fire store sommersigneringer ikke har spilt mer.

– Dersom Mkhitaryan ender opp med å bli sendt hjem Kagawa-stil er det veldig mye rart som skjer i Manchester United, sa Alsaker den gangen.

Siden dess har det fremdeles tatt litt tid, men den siste uken har han startet to kamper (Feyenoord og West Ham i ligacupen) pluss at han hadde et positivt innhopp i serien mot sistnevnte.

Nå krever den tidligere United-spilleren og fotballeksperten Phil Neville at Mkhitaryan slutter å bli benket.

– Han må starte. Og ordene som José Mourinho brukte etter kampen var hans måte å si at han faktisk stoler mer på ham nå, sier Neville til Sky Sports.

– Han er strålende rundt Rooney, Martial og Ibrahimovic. Han får folk med i kampen. Jeg mener han må starte i Premier League-kamper også.

Forklarte fraværet

I oktober gikk Mourinho ut og forklarte hvorfor armeneren ikke hadde fått mer spilletid. Mange hadde trodd at han måtte være skadet, ettersom han ikke fikk mer spilletid.

Det avviste den portugisiske sjefen, som viste til at spilleren trengte tid til å venne seg til engelsk fotball. En skade innledningsvis på United-karrieren gjorde imidlertid veien litt mer humpete.

– I Mickis tilfelle ble prosessen avbrutt av en skade, som ikke hjelper fremgangen. Å være ute i en måned betydde at han måtte gå gjennom en prosess for å bli kampklar. Når han hadde det på plass, måtte han ha et konkurransedyktig nivå å gjøre det på. Vi har troen på ham. Før eller senere vil det ikke være noe problem, sa Mourinho den gangen.