Minglemat som tar gløggfesten til nye høyder

Man skal ikke tulle med tradisjoner, særlig ikke når det kommer til juletradisjoner. Men Wenche mener det er helt innenfor å sprite opp peppekakene til den tradisjonelle gløggfesten med litt chevre og marinerte aprikoser. Vi kan nærmest love at det vil bli tatt godt i mot av dine gjester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forslag til munnfuller:

- Pepperkaker og/eller krydderkake med blåmuggost og marinerte aprikoser eller svisker.

- Lefse/lomper smurt med en blanding av rømme og sennep fylt med for eksempel rakfisk og/eller røkt laks/ørret og hakket rødløk eller syrlige eplebiter.

- Sprø potetvafler (se egen oppskrift) servert med skinke, rakfisk eller røkt/gravet fisk, toppet med rømme og finhakket gressløk.

- Dadler fylt med blåmuggost.

- Pepperkaker/krydderkake/julekake med chevre og toppet med chutney ev krydret ikke for søtt syltetøy for eksempel eplemos med kanel.

JULESNACKS: Deilig småretter til julegløggen. Foto: TV 2 
JULESNACKS: Deilig småretter til julegløggen. Foto: TV 2 

Sprø potetvafler (fri for hvetemel)

Dette trenger du:

  • 600 g skrelte mandelpoteter
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 2 dl rømme eller crème fraiche
  • 2-3 ss potetmel
  • salt, pepper

Slik gjør du:

Riv potetene på et rivjern.

Bruk hendene eller legg de revne potetene i et dørslag/sil og press ut væsken fra potetene, slik at du får en fast masse.

Rør sammen revene poteter, egg, eggeplommer, crème fraiche og potetmel. Smak til med salt og pepper.

Stek små potetvafler i varmt vaffeljern til vaflene er gyllenbrune.

Server til rakfisk.