FORSLÅTT: Mannen som ble ranet, søkte tilflukt på denne Shell-stasjonen. Han er nå fraktet til sykehus.
FORSLÅTT: Mannen som ble ranet, søkte tilflukt på denne Shell-stasjonen. Han er nå fraktet til sykehus. Foto: TV 2-TIPSER

POLITIET ETTERLYSER VITNER:

Mann ranet på åpen gate

En mann i 50-årene er sendt til sykehus med hodeskader etter er grovt ran i Porsgrunn sent torsdag kveld. Politiet tror ranerne overfalt en annen mann få minutter tidligere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før midnatt kom mannen inn på Shell-stasjonen i Jernbanegata i Porsgrunn. Utenfor hadde han blitt ranet av to unge menn. De skal ha brukt en pistollignende gjenstand og truet til seg lommeboken og mobiltelefonen hans.

Ifølge operasjonsleder Ole Kamben ved politiet i Telemark forsøkte mannen, som er i 50-årene, å flykte fra ranerne. Da falt han overende og ble slått i bakhodet.

Betjeningen på Shell-stasjonen kontaktet politiet som kom til stedet. Mannen ble fraktet til sykehus med hodeskader. Det er ikke kjent hvor alvorlig skadeomfanget er.

– Han var kraftig forslått, men er ved bevisshet, forteller operasjonsleder Kamben.

Etterforsker ransforsøk

Politiet knytter ranet til et ransforsøk i nærheten like før.

Få minutter før den fornærmede mannen i 50-årene ble ranet ved Shell-stasjonen, ble en mann overfalt og forsøkt ranet ved Sparebank1-bygget i Storgata i Porsgrunn.

Mannen klarte å flykte inn på et utested før ranerne klarte å få med seg noen verdisaker. Han ble ikke skadd i hendelsen.

Politiets teori er at ranerne ble redde og løp fra stedet før de kort tid senere ranet og banket opp mannen i 50-årene ved Shell-stasjonen. Åstedene ligger kun noen hundre meter fra hverandre.

Ber vitner melde seg

Torsdag formiddag er politiet i gang med å avhøre vitner.

– Vi har navn på noen vitner som vi vil avhøre, men om noen har vært i sentrum og kan ha sett noe som kan være knyttet til ranet eller ransforsøket, ber vi dem melde seg til politiet, sier etterforskningsleder Kristian Myhra ved Grenland politistasjon til TV 2.

Politiet sikrer seg også tekniske og elektroniske spor, men Myhra vil foreløpig ikke si hvilke spor det dreier seg om.

Han understreker at politiet tar saken svært alvorlig.

– Dette er to tilfeldige personer som har blitt overfalt og ranet eller forsøkt ranet. Vi ser veldig alvorlig på dette, sier Myhra.

Har gode beskrivelser

Gjerningsmennene skal være unge menn, trolig i begynnelsen av 20-årene.

Vitner til begge hendelsene har forklart at de var iført sorte klær og at de hadde på seg toppluer. Den ene var iført dongeribukser, mens den andre hadde en joggebukse med hvit påskrift. Den ene mannen hadde en noe lengre jakke enn den andre.

– De var lyse i huden, men det så ikke ut som om de var etnisk norske, sier operasjonsleder Kamben.

Store politistyrker søkte natt til torsdag etter gjerningsmennene.