INGEN EKSPLOSJON: Flere ting peker i retning av at flyet som styrtet i Colombia slapp opp for drivstoff. 71 omkom i krasjen. Foto: Raul Arboleda
INGEN EKSPLOSJON: Flere ting peker i retning av at flyet som styrtet i Colombia slapp opp for drivstoff. 71 omkom i krasjen. Foto: Raul Arboleda

Flygeren sa han var tom for drivstoff – så styrtet flyet

Flygeren i flyet som styrtet i Colombia, meldte fra om drivstoffmangel rett før ulykken. Det går fram av et opptak av en samtale med trafikkledelsen.

Den colombianske radiostasjonen W Radio har fått tak i opptaket. Det viser at flygeren flere ganger ber om landingstillatelse på grunn av «total elektrisk svikt» og mangel på drivstoff.

Flygelederen gir instruksjoner til flygeren mens flyet stadig mister fart og høyde. Like før det blir stille fra flygeren, opplyser han at flyet holder en høyde på 9000 fot.

Radiokanalen forteller ikke hvordan de har fått tak i opptaket, men opplysningene ser ut til å stemme overens med det flygeren i et rutefly like i nærheten har fortalt.

Ingen brann

At flyet ikke eksploderte da det traff bakken, tolkes også som et tegn på at det ikke var drivstoff igjen om bord. Flyet skal ha operert på grensen av hvor langt det er mulig å fly for denne flytypen.

En kabinansatt som overlevde ulykken, har også forklart at flyet slapp opp for drivstoff før det krasjet.

– Vi gikk tom for drivstoff. Flyet skrudde seg av, sa Ximena Sanchez til Arquimedes Mejia, som hjalp til med å berge henne ut fra vrakrestene.

Nyhetsbyrået AP har snakket med Mejia, som bekrefter uttalelsen fra Sanchez.

Fotballverden i sorg

Charterflyet med 77 personer ombord styrtet sent mandag kveld i Andesfjellene, om lag 50 kilometer fra Medellin i Colombia.

Blant passasjerene var det brasilianske fotballaget Chapecoense, som skulle spille den første av to finalekamper i Copa Sudamerica mot colombianske Atlético Nacional i Medellin. Fotballag over hele verden viser sin medfølelse med de som er rammet.

Før tirsdagens ligacupkamper i England ble tragedien markert med ett minutt stillhet. Lag som Barcelona, Real Madrid og Chelsea gjorde det samme før deres trening.

71 mennesker omkom i ulykken, mens tre fotballspillere, to kabinansatte og en journalist overlevde ulykken. (©NTB/TV 2)