Preben Stokkan er norgesmester i poker

Felix Stephensens leietaker tok over NM-tittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Preben Stokkan er norgesmester i poker. Det ble klart onsdag kveld da han gikk til topps i poker-NMs hovedturnering foran Pojan Salim.

– Det er utrolig deilig å vinne. Det betyr veldig mye, sier den ferske norgesmesteren til TV 2.

Stokkan, som bor sammen med Felix Stephensen i London, ble tidlig utnevnt til favoritt av samboeren. Et favorittstempel han innfridde til gangs.

– Alt har gått min vei de siste dagene, så jeg hadde en veldig god følelse. Men jeg er imponert over Salim. Han spilte veldig bra og var en tøffere motstander enn jeg hadde forventet, sier Stokkan.

Fjorårsvinner Stephensen er også storfornøyd med sin romkamerat.

– Det var som forventet. Han er en verdig arvtaker og er en av de absolutt beste spillerne i Norge. Man ser at selv om det er litt tilfeldigheter som spiller inn, så er det mange av de samme som kommer langt i NM-turneringene. Det viser at de beste vinner til slutt, sier Stephensen.

Av det rekordstore feltet på 2123 deltakere fra totalt tre startdager, satt ni spillere igjen da den fjerde og siste spilledagen i Norgesmesterskapets hovedturnering gikk av stabelen.

Ni ble fort til åtte, og et offisielt finalebord var formet.

Blant dem en fisker, en elektriker, en rørlegger, en sosialarbeider, en selvstendig næringsdrivende, en amerikaner og to pokerproffer.

Finalebordet Main Event:

1. Preben Stokkan (kr. 1 480 000)
2. Pojan Salim (kr. 806 300)
3. Per Oskar Ternsten (kr. 554 900)
4. Stian Jakobsen (kr. 405 120)
5. Henrik Tollefsen (kr. 339 070)
6. Niclas Bjørkås (kr. 274 470)
7. Børge Sandsgård (kr. 210 230)
8. Arne Johan Olsen (kr. 149 150)

Alle med et felles mål for øye; den aller gjeveste NM-tittelen og nesten 1,5 millioner norske kroner.

En etter en måtte takke for seg, mens to av sjetongstablene økte jevnt og trutt. Blant dem som måtte kapitulere var blant annet regjerende Deep Stack-mester Henrik Tollefsen.

Til slutt satt Preben Stokkan og Pojan Salim igjen. Stokkan var av mange regnet som forhåndsfavoritt da turneringen begynte å spisse seg til, og harstadværingen gjorde ikke skam på spådommene.

– Det er litt vondt akkurat nå. Jeg visste at han var betydelig mye bedre enn meg, og det er fantastisk å komme så langt. Men når jeg er kommet så langt så er det litt bittert at jeg ikke går helt til topps, sier Salim.

Stokkan har lenge vært kjent som en av de beste onlinespillerne som er, og nå har han vist at han virkelig kan regnes med i liveturneringer også.

– Tittelen betyr mer for meg enn pengene gjør. Ære og anerkjennelse for å vinne turneringen er det som teller, sier Stokkan.

Dermed kan Stokkan smykke seg med tittelen Norges beste pokerspiller og nesten halvannen million skattefrie kroner. Men noen leilighetsjakt blir det ikke.

– Jeg kommer ikke til å bruke pengene på ny leilighet. Jeg og Felix jobber veldig godt sammen og nyter godt av samarbeidet. Så der blir jeg boende, smiler han.

PS! Det ble delt ut ytterligere tre NM-titler onsdag kveld. Nils Eira sikret seieren i 8 Game etter å ha vunnet en vanvittig rekke med «all in»-situasjoner mot langt mer profilerte Andreas Høivold. Noen timer senere ble Ruben Stensrød norgesmester i Turbo-turneringen. Dagens første norgesmester ble imidlertid Tor-Arne Fenes som gikk til topps i gratisturneringen Open Faced Chinese.