Charlotte Kalla under forrige sesongs renn i Canmore..
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Charlotte Kalla under forrige sesongs renn i Canmore.. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Derfor kollapset Charlotte Kalla

Svenske leger har konkludert med at langrennsstjernen ble rammet av hjerteflimmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Charlotte Kalla kollapset i verdenscupinnledningen i Ruka, ble den svenske langrennstjernen sendt til leger for vurdering av situasjonen.

Nå har legene konkludert med at Kalla ble rammet av atrieflimmer, en form for hjerteflimmer.

Det skriver Expressen.

– Man kan konstatere at årsaken til Charlottes kollaps var atrieflimmer. I tirsdagens og onsdagens undersøkelser har Charlotte vist gode verdier på alt vi har kontrollert, sier landslagslegen Per «Pliggen» Andersson i en pressemelding.

– Etter utredningen kjenner vi oss medisinsk trygge på at det ikke er noen fare for Charlotte å gå tilbake til trening og å fortsette å trene på høyeste internasjonale nivå.

Ved å studere utskriftene fra Kallas pulsklokke kom man frem til diagnosen.

Kalla havnet på 75. plass av de 79 som deltok i verdenscuppremieren i Ruka. Etterpå hevdet Kalla at hun hadde kjent seg svak, og senere kom beskjeden om at hun ville stå over verdenscupsløpene i Lillehammer.

Hun er nå lettet over at hun kan returnere.

– Jeg kjenner meg bra og har ikke kjent noe merkelig i kroppen, enten det dreier seg om før eller etter løpet. Jeg er lettet over at undersøkelsene viser at jeg ikke er sjuk på noen som helst slags måte, sier Kalla.

– Det er ikke uvanlig at man blir veldig sliten i min sport, denne gangen kom melkesyren tidligere enn hva jeg noensinne har opplevd tidligere. Med fasit i hånd må det nok tilskrives at jeg ville mer enn kroppen denne dagen, og at jeg ikke hadde konkurrert tidligere. Det ble et sjokk.