Jerv tok første stikk på betongbanen i Grimstad

Michael Ogungbaro sendte Jerv et skritt nærmere Eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jerv - Stabæk 1-0

Kampens eneste mål kom etter 75 minutter ved midtstopper Michael Ogungbaro etter en keepertabbe av Mandé Sayouba.

Saken oppdateres!

Stabæk fikk en eventyrlig mulighet til å utligne på slutten ved Ohi Omoijuanfo, men Jerv fikk ryddet unna.

Bortelaget misbrukte flere store muligheter, og hadde et stolpeskudd like før slutt, men det var Arne Sandstøs menn som gikk seirende ut av onsdagens kamp.

1-0 til Jerv betyr at sørlendingene er nærmere Eliteserien enn noen gang.

– Vi fortjente ikke å vinne denne kampen. Vi skapte ikke nok, men det er fortsatt jevnt. Nå har vi 90 minutter igjen hjemme. Vi overlevde mot Start i en lignende situasjon. Nå er vi i OBOS-ligaen, men vi får en sjanse til, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til TV 2

Knallhard bane
I forkant av kampen ble det lenge vurdert om kampen kunne spilles på Levermyr. Banen var knallhard etter nattefrost. Dommer Tommy Skjerven brukte tre kvarter på å bestemme seg for at kampen skulle spilles som planlagt. En avgjørelse lagene ikke var enig i.

– Det var en tøff bane. Ballen spretter ikke min vei i dag. Det er ikke bra at det er sånn. Det blir ikke fotball. Det blir mye kriging. Men nå skal vi gjøre vårt beste for å varme opp banen til lørdag, sier Ohi Omoijuanfo.

Stabæk-spissen mener kampen burde vært flyttet.

– Kampen burde egentlig ikke vært spilt. Det er lett å være etterpåklok, men dommeren og NFF bestemmer. Det er litt kjipt at de ikke ville høre på oss spillere. Jeg snakket med flere Jerv-spillere. Verken de eller oss ønsket å spille her. Man blir litt forsiktig når det er sånne forhold.

Jerv-kaptein Glenn Andersen var enig i at forholdene var for dårlige.

– Det var håpløst. Det var skandaleforhold i år igjen. Men vi taklet forholdene. Nå håper jeg Grimstad kommune tar til fornuft og legger kunstgress med undervarme her. Så får de som skal drive med kasteøvelser gå et annet sted.

– Burde kampen vært spilt?

– Det er det vi har og da må spille etter forholdene. Vi vant 1-0 og vi er fornøyde vi. Det er bedre å være i våre sko enn Stabæk sine. Vi slo et eliteserie-lag og det er bra.

Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg mener det ikke nytter å stå og syte i etterkant.

– Nå må vi hjem og vinne neste kamp. Vi skulle gjerne hatt et mål med oss herfra. Men nå må vi brette opp armene. Det er vanskelig å spille fin fotball her. Sånn er det. På søndag kommer vi hjem på Nadderud med litt bedre bane. Da skal vi knuse dem, sier han.

Returkampen spilles på Nadderud søndag.