Liverpools stjerneskudd gikk fra U16-laget til A-lagsspill på seks uker

Ben Woodburn ble tirsdag tidenes yngste målscorer for Liverpool på seniornivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17-åringen skrev seg inn i historiebøkene på Anfield da han scoret Liverpools andre mål i 2-0-seieren mot Leeds i ligacupen.

Unggutten slo klubblegenden Michael Owens rekord, som var 17 år og 134 dager da han scoret sitt første for Liverpool.

Woodburn, som er født 5. oktober 1999, er 17 år og 45 dager.

Viste seg frem i sommer
Waliseren, som for øvrig ble Liverpools tredje yngste debutant noensinne da han kom innpå mot Sunderland forrige helg, gjorde seg bemerket allerede under Liverpools sesongoppkjøring i juli.

Blant annet noterte han seg for to scoringer og en målgivende pasning i treningskampene mot Wigan og Fleetwood.

Den gang gikk han fra U16-laget til å spille med A-laget på seks uker.

– For seks uker siden spilte han med U16-gruppen vår. Nå spiller han A-lagskamper i sesongoppkjøringen. Det viser bare hvordan klubben satser på de yngre talentene og er du god nok får du muligheten uansett hvor ung du er. Det er en fantastisk boost for U16-gruppen vår, skrev U16-lagstrener Des Maher i akademispalten sin på Liverpools hjemmeside i sommer.

Liverpools nye stjerneskudd er født i Chesire og et produkt av Liverpools fotballakademi. Michael Owen er også født i Chesire.

Etter tirsdagens ligacup-scoring vanket det skryt fra en annen Liverpool-legende, Jamie Carragher.

– Jeg mener at akkurat som spisser som har hatt store karrierer i Liverpool før ham, som Michael Owen og Robbie Fowler, de slo også gjennom tidlig. Å score foran The Kop - uansett hva han kommer til å gjøre senere i karrieren glemmer han aldri det øyeblikket, sa Carragher til Sky Sports.

Skjermes av Klopp
Liverpool-manager Jürgen Klopp ønsker nå å skjerme sin juvel.

– Vi vet hva hva han er i stand til og hva han allerede kan gjøre. Først og fremst er jobben min å hjelpe disse guttene til å bli best mulig. I Ben sitt tilfelle er jobben min å skjerme ham lengst mulig. Det er ganske vanskelig, men på den ene siden så setter vi ham innpå fordi vi ønsker å bruke ham. Jeg er glad på hans vegne. Det eneste jeg er litt redd for er dere i media. Kanskje dere bare kan skrive målscorer: Ben Woodburn og ikke noe annet. Det er litt av en utfordring, sier Klopp ifølge The Guardian.