ALDRI PRESIDENT: Barack Obama forteller nå at Michelle aldri kommer til å forsøke å bli president.
ALDRI PRESIDENT: Barack Obama forteller nå at Michelle aldri kommer til å forsøke å bli president. Foto: YURI GRIPAS / AF / NTB Scanpix

Obama: – Michelle blir aldri president

USAs førstedame Michelle Obama kommer aldri til prøve å bli president, ifølge ektemannen Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at demokratenes kvinnelige kandidat Hillary Clinton tapte valget har flere tatt til orde for at Michelle Obama bør stille en gang i framtiden.

– For fornuftig for politikk

Men i et intervju med magasinet Rolling Stone, gjorde dagen etter at Donald Trump gikk seirende ut av valget, slår Barack Obama fast at kona neppe kommer til å stille.

– Michelle kommer aldri til å forsøke å bli president. Hun er en av de mest talentfulle jeg kjenner. Du kan se den utrolige gjenklang hun har hos det amerikanske folket. Men jeg pleier å spøke med at hun er for fornuftig til å ønske seg inn i politikken, sier Obama.

Michelle Obama er til og med mer populær enn sin ektemann, ifølge en fersk meningsmåling.

Twitter-opprop

Hundretusener av amerikanere tyr til twitter med oppfordring om at Michelle Obama, Baracks kone og førstedame de siste åtte årene, skal stille til valg i 2020. De første meldingene kom bare timer etter at det ble klart at Donald Trump blir USAs neste president.

Reaksjonene på intervjuet med Rolling Stone er dermed preget av skuffelse:

«Dette er noe av det tristeste jeg noen gang har lest», skriver en bruker. «Vær så snill. Landet trenger deg mer enn noensinne», skriver en annen.

– Skal sove i et par uker

Obama sier videre at både Michelle og han selv vil fortsette å arbeide for saker de brenner for på grasrotnivå, men etter å ha levert fra seg nøklene til Det hvite hus, planlegger han først og fremst å sove i et par uker.

– Etter å ha sovet et par uker, skal jeg ta med meg Michelle på en velfortjent ferie, sier han.

(NTB/TV 2)