STERKT: Det så lenge ut som det ville blir New York Rangers femte strake hjemmetap, men i tredje periode skrudde Rangers opp og snudde kampen.
STERKT: Det så lenge ut som det ville blir New York Rangers femte strake hjemmetap, men i tredje periode skrudde Rangers opp og snudde kampen. Foto: Bruce Bennett/AFP Photo.

Zucca og Rangers med enorm opphenting

Mats Zuccarello (29) fikk mest istid, men har ikke scoret på sju kamper.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Rangers - Carolina Hurricanes (3-2)

Etter en ganske råtten åpning på kampen fra Rangers, giret de om og snudde oppgjøret mot Carolina Hurricanes.

Jimmy Wesey ble matchvinner med 3-2-scoringen i overtall, drøyt fem minutter før full tid.

– Vi kriger til oss den her, men jeg syns det var fortjent. Vi kjører på i tredje, og vinner kampen. Nå har vi tapt fire kamper på hjemmebane, så det er deilig å bare få en sånn møkkaseier, sa Mats Zuccarello i garderoben etter kampen.

Sju kamper uten scoring

Zuccarello fikk virkelig kjørt seg tirsdag kveld, med snaut 20 minutter på isen.

Det var klart mest av vertenes offensive spillere.

– Jeg merker det i bena at det blir en del minutter, men sånn er det. Det er litt stang ut for meg også nå. Det er surt når man taper, men når man vinner så er det egentlig det samme. Vi skaper mye, og det kommer til å sprette inn en for meg snart også. Det er bare å krige på, mener han.

For nordmannen har nå ikke scoret siden 7-2-seieren over Vancouver Canucks 15. november.

Det er sju kamper siden.

– Jeg har vært gjennom sånne perioder før, og jeg er ingen verdensstjerne som forventer å score mål hver kamp, sier han med et smil, og legger til:

– Jeg tenker ikke så mye på det. Vi vinner, og vi ligger bra til. Det viktigste er at man skaper sjanser, og plutselig har man sju poeng på sju kamper. Jeg har blitt for gammel til å tenke på det. Man tenker mer på det i starten da man kommer hit, og skal vise seg frem. Hvis vi vinner 82 kamper i året, så kan jeg godt gå 82 kamper uten poeng.

Nordmannen var flyttet opp i førsterekka sammen med Chris Kreider, og Derek Stepan mot Hurricanes. En rekke som ble testet ut i siste periode søndag, mot Ottawa Senators.

29-åringen serverte Derek Stephan nydelig ved to anledninger, men amerikaneren klarte ikke å omsette sjansene.

– Jeg scorer ikke på de sjansene jeg heller, så jeg kan ikke skylde på lagkameratene, mener han.

Ble vraket - slo tilbake

Vertene tok initiativet, men etter snaut fem minutter sendte den tidligere Rangers-spilleren Viktor Stålberg av gårde et rimelig enkelt skudd. Det halp lite for blåtrøyene da sikten til Henrik Lundqvist var dekket, og gjestene ledet plutselig 1-0.

Hurricanes eide egentlig det neste kvarteret, og med sju minutter igjen av første periode rotet Kevin Klein det virkelig til i egen sone. Sendte pucken rett i bena på gjestene, og Stålberg satte inn sitt andre for kvelden.

– Det er moro for han å score. Han kan score så mange han vil bare vi vinner, smiler Zuccarello.

Stålberg var lagkamerat med Zuccarello i Rangers forrige sesong, men fikk ikke fornyet kontrakten. Tirsdag kveld kunne NYR angre.

Sterk opphenting

Rangers jaktet redusering, og den kom halvveis ut i midtperioden. Jobb defensivt av blant andre Zuccarello ga vertene en overgangsmulighet, og Nick Holden reduserte for blåtrøyene.

Men det var ingen klassehockey som ble vist frem i Madison Square Garden i de to første periodene. Pasningene satt ikke, tempoet var rimelig labert og Rangers fortsatte å rullere på rekkene.

I siste del av matchen ble Chris Kreider byttet ut med J.T. Miller på Zuccarellos rekke.

På tampen av midtperioden fikk gjestene en kjempesjanse, men Marc Staal kastet seg inn i nettmaskene og fikk slått pucken unna. En enormt viktig inngripen for å holde Rangers inne i kampen.

I siste periode skrudde vertene endelig opp tempoet, anført av en strålende Rick Nash. Perioden var såvidt i gang da Nash snappet pucken, og satte på turboen. Veteranen gjorde ingen feil, og utlignet til 2-2. Det ble vendepunktet i kampen.

Etter Jimmy Veseys 3-2-mål i overtall, var en meget sterk opphenting i boks, og Rangers holder fortsatt 2. plassen i NHL sammenlagt.