Veteranen Glenn Andersen (36) ser frem til å forlenge kontrakten på julebordet.
Veteranen Glenn Andersen (36) ser frem til å forlenge kontrakten på julebordet. Foto: Pedersen, Terje

Jerv-kapteinen (36) ikke bekymret for utgående kontrakt

– Tradisjon å forlenge på julebordet, sier Glenn Andersen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Sportskanalen og Sumo kl. 12: Jerv-Stabæk i opprykkskvalik.

For andre år på rad spiller Jerv om retten til en plass i Eliteserien 2017. I fjor gikk det akkurat ikke etter to jevne kamper mot sørlandsrival Start. I år er det Stabæk fra Bærum som venter.

En som har vært viktig for veien dit, er Glenn Andersen. Jervs 36 år gamle kaptein kan toppe en god sesong med å sende moderklubben opp til øverste nivå i norsk fotball for første gang.

– Han har vært viktig hele sesongen. Han er veldig tydelig og klar på hva som skal til, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Motivasjonen er selvfølgelig ikke liten for den lokale kapteinen.

– Et opprykk med klubben jeg er født og oppvokst i hadde vært knallgøy. Jeg har sølv med Start og cupgull med Strømsgodset - men jeg må si at det hadde vært fryktelig stas med et opprykk fra OBOS-ligaen med Jerv, sier Andersen, som ikke er uvant med å rykke opp.

God statistikk

I 2004 og 2012 rykket han opp med Start, og i 2006 rykket han opp med Strømsgodset. Altså har tre av fire opphold på det nest øverste nivået endt med opprykk.

– Statistikken røk i fjor, ja. Da ble vi laget som nesten klarte det. I år håper vi selvfølgelig at vi klarer å være laget som tar steget opp.

I så fall må Tippeliga-laget Stabæk slås over to kamper.

– Det er klart at vi er underdogs. Vi er et førstedivisjonslag, mens Stabæk har mange rutinerte spillere med masse erfaring. De kommer fra øverste nivå der det er et høyere tempo til daglig. Men vi ser på det slik at vi bare har alt å vinne, sier Jerv-kapteinen.

36-åringen har ved flere anledninger sendt stikk til motspillere både før og etter kamper. Overraskende ofte, til sørlending å være, ifølge Sandstø:

– Han er klar på at man må tørre å si noe og være seg selv. Han har tatt tak og satt ting i gang. Det er selvfølgelig veldig gunstig å ha på Sørlandet hvor det tar litt tid før folk sier hva de mener.

– Hva er grunnen til at du er så utypisk sørlandsk på det området?

– Tja, si det. Jeg vil jo helst ikke være rappkjeftet og fyre meg opp, men av og til smeller det i kampens hete. Jeg vil helst vinne, det er det jeg egentlig vil, sier Andersen.

Vonde minner

Men å fyre opp før de to kvalifiseringskampene, tør ikke midtstopperen.

– Jeg har spilt sammen med både Muhamed Keita i Strømsgodset og Ohi Omoijuanfo her i Jerv. Og sist jeg spilte mot Alanzinho, ble vi rundtspilt så til de grader og tapte. Det var helt sinnssykt! Jeg håper ikke han er i like god form nå som den gangen, sier Andersen, mens han med gru tenker tilbake på kampen i 2008 mot Stabæk, som vant Tippeligaen og spilte cupfinale det året.

– Så jeg vil egentlig ikke sende noe stikk til noen av dem. Jeg vet at de er noen ekstremt gode spillere, så da må jeg ikke fyre dem opp noe mer enn nødvendig.

Uansett om Jerv spiller på øverste eller nest øverste nivå til neste år, venter det mye moro for Grimstad-klubben. For enten kommer Brann, Rosenborg og Vålerenga til Levermyr, eller så blir det saftige lokaloppgjør mot nyopprykkede Arendal og Start som rykket ned fra Tippeligaen i år.

Vil forlenge

Andersens kontrakt går ut etter denne sesongen, men det er ikke vanskelig å tolke signalene fra treneren:

– Vi er selvfølgelig glade hvis han vil bli med videre. Så lenge han holder seg frisk, har det gøy og får lov av kjerringen, er det greit, sier Sandstø.

– Så dere vil forlenge med ham?

– Jada, og jeg tror han og styreformannen har en tradisjon med at de fikser det på julebordet, ler Sandstø.

Det gjør også Andersen.

– Ja, det har fungert sånn i Jerv de siste årene. Der er det mye lettere å forhandle med styrelederne!

– Da blir det sånn i år også?

– Det blir det ikke, for Jerv skal ha julebord 9. desember. Dagen før reiser jeg til New York, så jeg går dessverre glipp av det. Men vi får se når vi har rykket opp, da har jeg bedre forhandlingskort, gliser Andersen.