OVERVÅKNINGSBILDE: Her er mannen på vei inn i butikken på Eiksmarka etter å ha truet en ansatt med kniv. 
OVERVÅKNINGSBILDE: Her er mannen på vei inn i butikken på Eiksmarka etter å ha truet en ansatt med kniv.  Foto: politiet

Politiet mener samme mann står bak fire ran:

Kjenner du igjen denne knivraneren?

Denne mannen mistenkes for flere knivran i Oslo og Bærum. Politiet har lett etter ham i to måneder, men ber nå om din hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 09.30 den 2. oktober ble en mann fanget opp av et overvåkingskamera på Joker på Eiksmarka i Bærum.

Truet med kniv

Sekunder etter at mannen gikk inn i butikken dro han frem en kniv og truet betjeningen. I to måneder har Oslo politidistrikt forsøkt å finne raneren uten å lykkes. Nå vil da ha hjelp til å identifisere personen. Derfor har de utlevert overvåkings-video fra hendelsen til TV 2.

– Vi har gått bredt ut og gjort en rekke etterforskningsskritt. Blant annet gått ut med bilder internt i politiet for å se om det er noen som kunne gjenkjenne denne personen. Men vi har ikke fått noen treff foreløpig, sier politibetjent Ingunn Hellum ved Oslo politidistrikt.

Tre andre saker

Etterforskerne kobler samme mann til tre andre saker i Oslo og Bærum i høst. Klokken 02.20 den 30. september ble 7-eleven i Bogstadveien ranet. Tre timer senere slo en gjerningsmann til mot Shell 7-eleven i Holmenkollveien. Og den 4. oktober klokken 13.50 ble Narvesen ved Hovseter T-banestasjon ranet.

– Hvordan går det med ofrene?

– Det er selvfølgelig alvorlig å oppleve et ran når man er på jobb. Det varierer hvordan det går med dem i ettertid, men det er også noe vi følger opp, sier politibetjent Ingunn Hellum.

Tips politiet

Politiet ber publikum om å ta kontakt med ransgruppa til Oslo politidistrikt hvis de har informasjon om den etterlyste mannen. Det kan gjøres på epost til ransgruppa.oslo@politiet.no eller på telefon 47457900 mellom klokken 08 og 21.