USIKKER FREMTID? Ja, mener franske medier, som hevder at PSG ligger langflate etter Barcelona-stjernen.  AFP PHOTO / PAU BARRENA
USIKKER FREMTID? Ja, mener franske medier, som hevder at PSG ligger langflate etter Barcelona-stjernen.  AFP PHOTO / PAU BARRENA Foto: Pau Barrena

Medier: – PSG i møter med Messis far

Lionel Messis fremtid i Barcelona er usikker etter at superstjernen har avslått klubbens siste kontraktsforslag, hevder franske og spanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Lionel Messi skal ha takket nei til Barcelonas tilbud om kontraktforlengelse.

Slike nyheter skaper alltid spekulasjoner.

Ifølge franske RTL skal den styrtrike hovedstadsklubben PSG ha vært i møter med Barcelona-stjernens far Jorge Messi, som også er argentinerens agent.

Paris St. Germains sportsdirektør Patrick Kluivert skal i et møte med Jorge Messi ha fortalt hvordan den franske gigantklubben vil legge til rette for en overgang for verdensstjernen.

– Vil overtale Messi til å forlate Barcelona
Kluivert, som selv spilte for Barcelona fra 1998 til 2004, planlegger flere møter med Messi senior i et forsøk på å overtale Lionel Messi til å bytte ut den spanske solkysten til fordel for det gode livet i Paris. Kluivert vil etter beste evne overbevise Messi om at PSG er den rette klubben for ham å fortsette karrieren i, hevder RTL France.

Et offisielt bud på Messi fra PSG er ventet sommeren 2017.

Den engelske avisen The Telegraph har tidligere skrevet at hovedårsaken til at Messi foreløpig ikke vil forlenge med Barcelona er konflikten med det spanske skattevesenet.

Messi er blitt beskyldt for å ha brukt skatteparadis i Uruguay og Belize til å skjule over 30 millioner kroner for spanske skattemyndigheter, og saken skal ha vært svært belastende for den femdobbelte Ballon d’Or-vinneren.

Kontrakten går ut etter Russland-VM
I et eksklusivt intervju med The Telegraph i slutten av oktober varslet Barcelona-president Josep Bartomeu at han følte seg sikker på at Messi ble værende på Camp Nou.

Men Barcelona-presidenten kunne ikke garantere at Messi ble værende.

– Akkurat nå har Messi en kontrakt som går ut etter VM i Russland i 2018, og vi er strålende fornøyd med ham. Jeg vet ikke hva som vil skje i fremtiden, men vi vil selvfølgelig alltid forklare ham at Barcelona er den beste klubben for ham å spille og at Barcelona er den beste byen å bo i, poengterte Josep Bartomeu.

Lionel Messi har igjen storspilt for Barcelona denne sesongen og har hittil scoret ni mål på ti kamper i La Liga. I Mesterligaen har Messi scoret smått utrolige ni mål (!) på kun fire kamper så langt.