Så lenge må Liverpool klare seg uten Coutinho

Liverpools stjernespiller Philippe Coutinho ute i lang tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Philippe Coutinho er ute av spill i seks uker etter å ha pådratt seg en ankelskade mot Sunderland i helgen.

Liverpools brasilianske playmaker ble avbildet på krykker på vei til undersøkelse ved Spire Liverpool Hospital, og nå er resultatene av undersøkelsen kommet, skriver The Daily Mirror.

Liverpool fryktet at Coutinho kunne være ute i flere måneder, men undersøkelsen av ankelskaden viste at midtbaneteknikeren «kun» er ute i fem til seks uker.

Slipper operasjon
Undersøkelsene av skaden viste at Coutinho slipper operasjon, noe som Liverpool også fryktet på forhånd.

Coutinho vil som en følge av skaden miste ligacupoppgjøret mot Leeds tirsdag, samt oppgjørene mot Bournemouth 4. desember, West Ham 11. desember og Middlesbrough 14. desember i Premier League.

24-åringen går også glipp av Merseyside-derbyet mot Everton 19. desember og kampen mot Stoke 27. desember.

Liverpools manager Jürgen Klopp sier til Liverpools hjemmeside at han ikke vet eksakt når Coutinho kan være tilbake på banen i Premier League igjen.

– Det jeg kan si med sikkerhet er at han blir ute en stund, men vi kan ikke si nøyaktig hvor lenge, fortalte Klopp til pressen.

Kan rekke City-kampen
Engelske aviser skriver imidlertid at Jürgen Klopp håper å ha Coutinho tilbake på banen i storkampen mot Manchester City på nyttårsaften, og i oppgjøret mot Sunderland 2. januar.

Philippe Coutinho har storspilt for Liverpool denne sesongen og har vært en av hovedårsakene til klubbens solide sesongstart. Brasilaneren har scoret fem mål på 13 kamper og levert samme antall målgivende pasninger.