MÅ BETALE ERSTATNING: Tidligere Palace-manager Tony Pulis.
MÅ BETALE ERSTATNING: Tidligere Palace-manager Tony Pulis. Foto: Scott Heppell

Premier League-manager dømt til å betale 39 millioner til gamleklubben

West Brom-manager Tony Pulis må punge ut til Crystal Palace for å ha ført gamleklubben bak lyset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace tok Tony Pulis til retten etter at klubben hevdet at en bonus på 21 millioner kroner ble utbetalt på falske premisser i 2014.

Rettssaken i den engelske High Court of Justice endte med et sviende nederlag for den rutinerte manageren, melder The Express og Sports News.

Tony Pulis ble dømt til å betale Crystal Palace en erstatning på hele 39 millioner kroner.

Dommer Sir Michael Burton sa i sin redegjørelse at en analyse av bevisene i saken viste at Pulis hadde fått utbetalt en bonus på 21 millioner kroner fra Palace på grunn av falske premisser.

– Sa han trengte pengene umiddelbart
Pulis hadde en avtale med klubben om at han skulle få utbetalt en bonus på 21 millioner kroner om han sørget for at Crystal Palace reddet plassen i ligaen og ble værende i jobben frem til 31. august 2014.

58-åringen reddet plassen for Palace, men ble ikke værende frem til 31. august.

Han fortalte klubben at han ønsket å få utbetalt bonusen ved en tidligere dato fordi han ønsket å kjøpe en eiendom til sine barn og trengte pengene umiddelbart.

Palace-ledelsen godtok kravet fra Pulis og betalte ut bonusen 12. august, men to dager senere trakk manageren seg fra stillingen i London-klubben.

Dermed saksøkte Crystal Palace sin tidligere manager for falsk forklaring.

– Villedet Palace-sjefen
Den nåværende West Brom-sjefen benektet anklagene i retten og hevdet at han trakk seg som en følge av gjensidig enighet med klubbledelsen.

Den forklaringen kjøpte ikke dommeren i retten.

– Retten kom frem til at Pulis bevisst villedet Palace-formann Steve Parish. Dagen etter at han fikk utbetalt 21 millioner kroner i bonus sa han til klubben at han ville slutte, og det må ha vært Pulis’ intensjon hele tiden, konkluderte dommeren, som altså dømte manageren til å betale Palace 39 millioner kroner i erstatning.

Tony Pulis er en av Englands mest erfarne managere og har trent en rekke klubber i Premier League. 58-åringen har blant annet trent Stoke City ved to anledninger, West Brom, Bournemouth, nevnte Crystal Palace og nå sist West Bromwich Albion.