Full forvirring i poker-NM: Spillere mener de mangler sjetonger

Flere spillere hevder de mangler sjetonger etter å ha kommet tilbake fra middagspause.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spillerne er inne i sin andre dag av hovedturneringen i poker-NM.

Følg poker-NM i livesenteret her!

734 spillere hadde kjempet seg videre fra de tre første startdagene, og kampen om de store pengepremiene blir stadig tøffere.

I skrivende stund sitter det rundt 200 spillere igjen som kjemper om en førstepremie på nesten 1,5 millioner kroner i turneringen som hittil har vært en ubestridt suksess.

Men da spillerne som skulle på tv-bordet kom tilbake fra middagpausen etter syv timer rundt filten, oppstod full forvirring.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Flere spillere hevdet at de manglet sjetonger. Blant dem pokerlegenden Thor Hansen, som hevder han mangler rundt 20 000 i sjetonger.

– Jeg talte dem før jeg gikk til pause. Jeg har gjort dette i 50 år, så jeg vet at jeg har rett, forklarer Hansen.

I tillegg til Thor Hansen hever Torstein Iversen at han manglet rundt 55 000 sjetonger, mens Øystein Müller også var usikker på om han hadde riktig antall sjetonger foran seg.

Konflikten førte til at hele turneringen måtte settes på vent, og turrneringsledelsen måtte selv stå til rette overfor spillerne, men ingen av spillerne fikk tilbake sjetongene de hevder å ha mistet.

Turneringsleder Thomas Lamatsch i Global Poker Tours har forsøkt å finne ut hvor feilen ligger, og mener det er spillerne selv som har talt feil.

– Vi er helt åpen for at vi kan gjøre feil og ville ikke hatt noe problem med å innrømme det, men vi har sjekket hva dealerne har notert ned, og for Thor Hansens del stemmer tallene overens med det han hadde da han kom tilbake fra pause, sier han til TV 2.

Han tror Iversen kan ha stablet sjetongene i bunker på 9 i stedet for 10 da han selv talte beholdningen sin.

– Vi ønsker ikke å skjule feil. Er det oss, så innrømmer vi det. Jeg tror Iversen har talt feil og dermed har også dealeren vår talt feil, sier han.

– Feil kan forekomme

President i Norsk Pokerforbund Sigurd Eskeland sier til TV 2 at det er vanskelig å vite hva som egentlig har skjedd.

– Enten er det noen som har talt feil, eller så har det forsvunnet sjetonger. Det mest sannsynlige da er at det har blitt gjort en feil da spillernes sjetonger ble talt opp av dealer. Det er mennesker som gjør denne jobben, og slike feil kan oppstå. Det har skjedd slike feil i større turneringer enn dette, sier Eskeland.

Han synes det hele er uheldig, men poengterer at det ikke nødvendigvis ødelegger for turneringslivet til noen av spillerne.

– Det er selvfølgelig veldig beklagelig at det skjer, men jeg tror ikke at det vil avgjøre turneringslivet til spillere. Det er mer som å tape en pott man ikke har spilt. Det kan først og fremst ødelegge mentalt for spillerne, da det selvfølgelig vil føles veldig urettferdig, sier han.

Eskeland sier det ikke finnes beviser for hvor det har blitt gjort feil.

– Jeg forstår at det er frustrerende for spillerne, men det er veldig vanskelig å gjøre noe med det hvis man ikke finner noen konkrete beviser for at det er blitt gjort feil, sier han.

Pokerpresidenten forklarer at turneringsledelsen ikke bare kan gi sjetonger til spillerne uten ordentlig bevis.

– Man kan ikke bare gi sjetonger til dem om man ikke kan bevise noe. Da ville jo alle kunne hevde at det er blitt gjort feil. Men jeg tror ikke så rutinerte spillere som Thor Hansen og Torstein Iversen har talt feil, sier han.

Eskeland håper spillerne klarer å legge frustrasjonen fra seg, og ikke lar seg påvirke så altfor mye av situasjonen.

– Det er rundt femten prosent av gjennomsnittlig sjetongstørrelse for Iversen, og mindre for de to andre. Det har selvfølgelig noe å si, men samtidig ikke alt å si. Det viktigste for spillerne er å forsøke å gjøre det beste ut av en veldig vanskelig situasjon, sier han.