LANDSLAGSSPILLER: En skuffet  Birger Meling etter EM-kvalifiseringskampen for U21-landslaget mot Serbia.
LANDSLAGSSPILLER: En skuffet Birger Meling etter EM-kvalifiseringskampen for U21-landslaget mot Serbia. Foto: Roald, Berit

Stabæk bekrefter bud på backtalent

– Det vil overraske meg hvis Birger Meling spiller i Stabæk neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Jerv-Stabæk på TV 2 Sportskanalen og Sumo onsdag kl. 12.00.

Mens Stabæk forbereder seg til kampen for Eliteserie-tilværelsen mot Jerv, er interessen stor rundt venstreback Birger Meling.

– Det vil overraske meg hvis Birger spiller i Stabæk i 2017, uavhengig av hvilket nivå Stabæk spiller på, sier sportssjef Inge André Olsen, til TV 2.

Han bekrefter at bærumsklubben har mottatt bud på U21-landslagsspilleren.

– Vi har mottatt bud på ham, og det er mange utenlandske klubber som har fulgt Birger tett i lang tid, sier Olsen, som ikke er overrasket over at det er interesse for backjuvelen.

– Han er en fantastisk gutt og en fantastisk spiller. Den utviklingen han har hatt de siste to årene er helt rå, og mentaliteten og driven til Birger er noe du sjelden ser hos norske fotballspillere. Jeg er sikker på at Birger i løpet av tre-fire-fem år spiller på toppnivå i topp fem-liga i Europa. Så god tror jeg han blir.

Interesse fra toppklubber

Og allerede nå er interessen konkret fra klubber som spiller på høyt europeisk nivå.

– Det er klubber som viser interesse for Birger som spiller i de beste turneringene i Europa, sier Olsen.

– Champions League?

– Jeg vet ikke om så mange bedre turneringer enn det.

Rosenborg ble suveren norsk ligamester denne sesongen, og sikret seg også sin andre dobbeltriumf på rad da de slo Kongsvinger i cupfinalen.

Vil helst selge til utlandet

Samtidig har trønderne sterkt signalisert at de ønsker å styrke laget. Det er ikke vanskelig å tenke seg at 21-åringen er diskutert i gangene på Lerkendal.

– Kan han gå til en norsk klubb?

– Primært ønsker Stabæk at disse gutta som kommer inn her og har drømmer om å komme seg videre skal komme til det store utlandet og få oppfylt den drømmen, men det er klart at det er vanskelig å skulle være bastant på noe i fotballen. Det er ofte pengene som rår og det er litt kynisme der. Men de aller fleste spillerne hos oss, hvis de skal gå fra Stabæk, så ønsker de seg nok ut forbi landets grenser og det ønsket tror jeg også er sterkt hos Birger. Men for min del vil selvfølgelig alle bud bli behandlet med respekt og bli gitt tilbakemeldinger på og til syvende og sist er det alltid spilleren som skal velge hvor han skal, sier Inge André Olsen.

– Har dere mottatt bud fra Rosenborg?

– Jeg syns det blir feil å kommentere enkeltklubber. Det er mange klubber som er på Birger og det foregår mange samtaler. Så har Birger vært veldig god til å holde fokus på det han skal gjøre. Han gjorde to veldig gode kamper mot Serbia, og har spilt som en drøm for oss selv om han måtte spille sentral midtbane. Det virker nesten som han tar enhver rolle med glans og enhver oppgave med bravur, så Birger kommer sikkert til å gjøre to veldig gode kamper mot Jerv også, så får vi telle opp og se hva som skjer etter det.