TUNGT: Antti Raanta måtte se to pucker gå i nettet, og New York Rangers klarte ikke å score for første gang denne sesongen. Da blir det tap.
TUNGT: Antti Raanta måtte se to pucker gå i nettet, og New York Rangers klarte ikke å score for første gang denne sesongen. Da blir det tap. Foto: Adam Hunger

Zuccarello og Rangers brøt kjip barriere

Mats Zuccarello og New York Rangers måtte gå målløse av isen for første gang denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Rangers - Ottawa Senators (0-2)

Det ble en tung søndag for Mats Zuccarello og New York Rangers, som aldri klarte å score mot Ottawa Senators hjemme i Madison Square Garden.

Gjestene fra Canada tok ledelsen i starten av midtperioden, og ga den aldri fra seg.

Zuccarello spilte mesteparten av kampen på rekke med Rick Nash og J.T. Miller, og noterte seg for fem skudd.

Han markerte seg med en god sjanse snaut fem minutter ut i midtperioden. Skuddet gikk rett på Craig Anderson i Sentaors-buret, men 29-åringen fikk likevel betalt med å sende Dion Phaneuf i boksen for slashing.

Dessverre klarte ikke Rangers å utnytte noen av deres fem overtall.

– Man vil jo aldri tape hjemme selvfølgelig, det er kjedelig det. Vi prøver og prøver, og jobber jo hardt. Men det vil seg ikke i dag, sa Zuccarello til norsk presse i garderoben etter kampen.

– Har du rukket å snakke noe med Brassard?

– Nei, jeg har ikke rukket å snakke så mye med han. Nå vil jeg ikke snakke med han heller, fleipet han.

Brassard ble hyllet

For en av nordmannens beste kamerater, Derick Brassard, var tilbake i Madison Square Garden for første gang etter at han ble byttet til Ottawa Senators i sommer.

I den første reklamepausen ble 29-åringen hyllet for sin innsats for blåtrøyene i tre og en halv sesong, til stående applaus.

– Det var veldig hyggelig å komme tilbake til en sånn velkomst i Madison Square Garden, og jeg er veldig takknemlig for at fansen setter pris på jobben jeg har gjort her de siste fire årene, sa Brassard etter kampen.

Det var en jevnspilt åpning på kampen, der den største Rangers-muligheten kom med Zuccarello på isen i overtall. Nesten hele Madison Square Garden så skuddet fra Brandon Pirri i nettet, men på mirakuløst vis fikk en strålende Craig Anderson stoppet pucken.

– Første kamp dere går av isen målløse denne sesongen. Hva var hovedproblemet i dag?

– Det er jo at vi ikke scorer da. Nei, målvakten deres står bra. De blokker mye skudd, og de spiller kompakt. Så blir vi litt overivrige, og gjør litt feil. Det er alltid surt å tape, men de spilte bra, sa Zucca.

Rangers ledet skuddstatistikken etter første periode, men to minutter ut i midtperioden fant en strålende pasning fra Tom Pyatt veien til Jean-Gabriel Pageua i slottet foran Raanta.

Enkel oppgave for Pageua å gi kanadierne ledelsen, og Zuccarello måtte notere seg for et minuspoeng.

Dommeren involvert i 2-0-scoringen

Med snaut fire minutter igjen av midtperioden prøvde Rangers å klarere i undertall, men pucken traff dommeren og spratt rett tilbake i Senators klør.

De utnyttet situasjonen, og Raanta måtte se skuddet fra Mark Stone suse forbi til 2-0 for kanadierne.

Vertene kjempet med nebb og klør for en utligning i siste periode, men klarte aldri å score på en strålende Anderson.

Med seier er Senators nå kun to poeng bak Rangers, som ligger på andreplass sammenlagt i NHL.

New York Rangers neste kamp er på tirsdag, mot Carolina Hurricanes.